Tájékoztatás a jubileumi Szakmai Konferenciánkról

Kedves kollegák!

TÁJÉKOZTATNI szeretnénk a határainkon túl élő könyvtáros és más oktatási, kulturális intézményekben dolgozó kollégáinkat, hogy az MKE Műszaki Könyvtáros Szekciója a fennállásának 40. évfordulója kapcsán 2012. január 19-én az OSZK-ban az ott zajló Magyar Kultúra napja rendezvényéhez kapcsolódva megtartotta jubileumi SZAKMAI KONFERENCIÁJÁT.

A komoly érdeklődést kiváltó rendezvényünkön 10 előadás hangzott el a legfontosabb könyvtár szakmai kérdésekről, amelyeket neves előadók tartottak meg.

Ezek között is külön nagy figyelem kísérte az MKSZ elmúlt évtizedekben a határainkon túl lévő könyvtárak támogatása ügyében kifejtett tevékenységéről szóló beszámolókat,amelyeket a helyszínekről, Újvidékről, Szabadkáról és Muraszombatból érkező neves szakértő, könyvtáros, bibliográfus, irodalom és művelődéstörténész kollégák, Pastyik László, Mák Ferenc és Papp József tartottak meg. Ekkorra már több mint 70 főre növekedett a hallgatóság létszáma
A Felvidéken, Erdélyben a Délvidéken: a Vajdaságban, a Muravidéken megjelenő igen jelentős a Xantusz Könyvesháznak a könyvkaidói és terjesztői tevékenysége a természettudományok, az egészségügyi és a műszaki területen, amelyrőla Könyvesház vezetője Bihari Zoltán tartott részletes beszámolót. Magukat a könyveket pedig a konferencia teljes ideje alatt az érdekelődő hallgatóság és a vendégek megtekinthették és könyvtárak számára is rendelhették.

Az előadásokat követően az MKSZ konferencia részvevői bekapcsolódhattak az OSZK kultúra napi rendezvényekbe, így többek között meghallgathatták Sebestyén Márta nagysikerű Újévköszöntő koncertjét is.

A konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatait az MKSZ nem sokára megjelenő jubileumi emlékkötetében is meg kívánja jelentetni. Az MKSZ konferencia előadásairól szóló részletes és fényképekkel illusztrált beszámolója megtekinthető az MKE-MKSZ honlapján:

http://mke.info.hu/muszaki/2012/01/25/az-mksz-szakmai-konferenciaja/

Erre a linkre kattintva közvetlenül elérhető Az MKSZ Szakmai
Konferenciája című beszámoló, amely közvetlenül nyomtatható is.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a legfrisebb híreink mindig jól
követhetők ha az alábbi címet nyitjuk majd meg:

http://mke.info.hu/muszaki/category/hirek/

Várjuk a kedves kollégáink érdeklődő megkereséseit, hozzászólásait!!!

Nagy Zoltán
az MKSZ elnöke

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Konferenciák, Közgyűlés, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*