2011 évi beszámoló az MKSZ Luca napi taggyűlésén

2011. december 13-án lezajlott az MKSZ éves beszámoló taggyűlése. Az alábbiakban Nagy Zoltán elnök beszámolóját ismertetjük.

A teljes anyag pdf formában letölthető.

Az elnöki, titkári, ellenőrző bizottsági és tanácsi képviselői beszámolókat a jelenlévők egyhangúan elfogadták a 2012. évre tervezett eseménynaptárral együtt.

AZ MKE MKSZ 2011 ÉVI TEVÉKENSÉGÉNEK ÖSSZEFOGLALÁSA, ÉRTÉKELÉSE – NAGY ZOLTÁN ELNÖKI BESZÁMOLÓJA 

Helyzetkép

Annak ellenére, hogy az MKSZ életében a 2011-es év igen kiemelkedő volt a 40 éves fennállásunk jubileuma végett, elmondhatjuk, hogy könnyebb semmiképpen nem volt az előző esztendőknél. Területünket is sújtotta az egyre nehezedő gazdasági helyzet, egyes műszaki és vállalati könyvtárak bezárása és szakmai kollégáink álláshelyei létszámának csökkenése.

Ugyanakkor bizonyára éppen az a tudat, hogy az elmúlt négy évtizedben szervezetünk jelentős és kiemelkedő szerepet tudott betölteni a magyar könyvtárügy folyamatos fejlődésében és fejlesztésében, megerősített minket abban, hogy tevékenységünkre és minden tagtársunkra szüksége van a magyar könyvtáros társadalomnak.

Ennek tudható be, hogy nagy érdeklődés mellett rendezhettük meg alapító és gesztor-intézményünkben, a BME OMIKK-ban ez év márciusában az MKSZ 40. évfordulós jubileumi szakmai és emlékkonferenciáját, az ország szinte minden részéből érkező nagyszámú kollégáink részvételével. A legfontosabb azonban, hogy a másutt tapasztalható létszámcsökkenés az MKSZ-ben nem volt jellemző, sőt új tagok felvételére is sor került.

 Előzetes beszámoló         A teljes beszámoló (pdf)
A teljes hírlevél  olvastahó a Rólunk/MKSZ Hirlevelek alatt.

Kapcsolódó hírek

Bejelentjük, hogy az MKSZ vezetőségében a titkári teendőket Emmertné, Szerőczei Dóra helyett 2012 márciusától Wittinghoff Judit ( Richter Könyvtárának vezetője)  látja el.

A 2011-es év gazdálkodásáról és a 2012-es év költségvetési tervéről készült jelentést táblázatos formában  a következő hírlevelünkben fogjuk közreadni. A következő számban fogunk beszámolni arról is, hogy a civil szervezetekről szóló új törvény milyen változtatásokat ír elő az MKE, és azon belül az MKSZ számára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Konferenciák, Közgyűlés, Luca nap, Rendezvények, Rólunk
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*