A Nagy Háború

Az I. Világháború már messze van a mai,  azóta is oly sokat átélt embernek, pedig ezt a háborút nevezték a “Nagy Háború”-nak. A magyar helytállás, hősiesség színhelyein jártunk. Megkoszorúztuk az elesettek emlékműveit.

Értékes, érdekes és megrendítő oldalakat olvashatunk a frontéletről, a hadszínterekről, a hadifoglyok életéről, a hátország megpróbáltatásairól, ha felkeressük  a Nagy Háború írásban és képben című blogot.

Nagy_Háború

A Nagy Háború blogja

Idézet manifesztumukból:

„Volt egyszer egy háború, ami nagyobb volt minden korábbinál, ezért kitörését követően nem sokkal a kortársak a Nagy Háború elnevezést adták neki. Cinizmustól, vagy bölcs előrelátástól vezérelve némelyek hamarosan az „első” sorszámot illesztették a világméretűvé terebélyesedett háború neve elé. S miután később valóban jött egy újabb, s még nagyobb összecsapás, a Nagy Háborút a továbbiakban már csak első világháborúként emlegették.Az elnevezés megváltozása ellenére az első világháború a magyarság számára kiemelkedő jelentőségű „Nagy Háború” maradt: végkimenetele sorsdöntően meghatározta egész XX. századi történelmét, s következményei a mai napig hatnak.”
Az elnevezés megváltozása ellenére az első világháború a magyarság számára kiemelkedő jelentőségű „Nagy Háború” maradt: végkimenetele sorsdöntően meghatározta egész XX. századi történelmét, s következményei a mai napig hatnak. Blogunkban ezzel a tragikus végkimenetelű, de a hősies helytállásban és a kiélezett emberi léthelyzetek humánus megélésében bővelkedő háborúval szeretnénk Olvasóinkat mélyebben megismertetni.

Forrás: http://nagyhaboru.blog.hu/2010/07/28/manifesztum_2
Honvédek az Olasz fronton -cikksorozat

Ajánlott cikkek:

Összeállította és ajánlja: Hámori Márta

Doberdon és a magyar emlékhelyeken járt az MKSZ csoportja 2011-ben.

 

A bejegyzés kategóriája: Szakmai utak, Szlovénia, Szlovénia-Olaszország 2011
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*