Az INFORMATIO SCIENTIFICA konferencia

Az INFORMATIO SCIENTIFICA – INFORMATIO MEDICATA konferencia

 A Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége, az Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiuma és a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár szervezésében 2011. szeptember 21-23 között 8. alkalommal került megrendezésre a konferencia

Helyszíne a Balassi Intézet volt, ahol népegészségügyi és fontos könyvtár- szakmai témákban hallgathattunk előadásokat, kiváló magyar és külföldi szakemberektől.

Az előadások anyaga megtekinthető a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárának honlapján: http://www.lib.sote.hu/index.php?app=content&id=122

A színvonalas előadások és a programokat kísérő workshopok mellett megtekinthettük a szakmai kiállításokat is. Dr Vasas Lívia főigazgató asszony szíves meghívására az MKE MKSZ is részese lehetett a kiállításnak. A kiállítók bemutatkozásán, ahol neves adatbázis forgalmazókkal és kiadókkal találkozhattunk, megismerhettük kínálatukat, lehetőséget kaptunk mi is szervezetünk bemutatására. A kiállításon megjelentünk A Magyar Könyvtárosok Egyesületének története 1935-2009 című jubileumi kiadvánnyal, a Semmelweis Egyetem ETK Könyvtára a New Medicine nemzetközi szakfolyóirattal, amelynek részbeni szerkesztését és magyarországi terjesztését a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar látja el, valamint az Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet – GYEMSZI (ESKI) könyvtára által a WHO-s és kábítószerügyi gyűjteményéből hozott kiadványokkal és nyomtatványokkal. Többek érdeklődését felkeltették ezek a kiadványok.

Standunknál előszeretettel találkoztak és beszélgettek a könyvtárosok, könyvtárigazgatók.

23-án itt került sor a TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR-2010-0023 “Semmelweis Tudáshálózat” pályázat zárására is.

A komoly szakmai programok mellett nagyon jó hangulatú színvonalas társasági programokkal is várták a szervezők az érdeklődőket.

Az Informatio Medicata 3 napja alatt minden jelenlévőnek biztosan sikerült kedvére való előadásokat és programokat találnia.

Mi jól éreztük magunkat!

Antal Lajosné
könyvtáros
Semmelweis Egyetem
Egészségtudományi Kar
Könyvtár

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Konferenciák, Könyvtár látogatások, Rendezvények, Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*