FELHÍVÁS AZ MKSZ ŐSZI TANULMÁNYÚTJÁRA

 BARANGOLÁS OLASZORSZÁGBAN ÉS SZLOVÉNIÁBAN AZ I.VILÁGHÁBORÚS  MAGYAR EMLÉKHELYEK MEGLÁTOGATÁSÁRA 2011. OKTÓBER 5-8 KÖZÖTT

 TANULMÁNYÚT A MŰSZAKI KÖNYVTÁROS SZEKCIÓ SZERVEZÉSÉBEN
4 éjszaka 5 nap

 Úticél, útvonal: Budapestről indulva a Muravidéken át, Ljubjanán keresztülhaladva szeretnénk elérni a Trieszti öbölnél a tengert. Terveink szerint Koper vagy Gorizia alatt Montefalcone környékén foglalunk szállást. Lehetőleg a 4 éjszakát egy helyen töltve, de a lehetőségektől függően szakásaink szerint 3 éjszakát egy szállodában kívánunk eltölteni.

Innen a szálláshelyünktől szervezzük a barangoló útjainkat csillagtúra szerűen.

Elsőként megismerkedve a Szlovéniában a csodás magas hegyek között magyar csaták színtereivel és a katonai temetőkkel Nova Gorica és Kobarid környékén ahol a magyarországi Hadtörténeti Múzeummal közösen létrehozott emlékmúzeumot is megtekintjük. Ez a városka már igen közel van a2000 métermagas Vogel platóhoz, amely a szlovéniai síelés központja is. Ezen vadregényes tájak megtekintése után újból az Adria felé vehetjük utunkat és megnézhetjük a terület központját, azaz a nevezetes Trieszt városát, és tengerparti környékét.

A másik utunk pedig az olaszországi s talán a legfájdalmasabb emlékeket hagyó csaták színtereire, – IIsonzóba és Doberdóba – fog vezetni, megnézhetjük továbbá a Foglianoban lévő nagy katonai temetőt, ahol leróhatjuk kegyeletünket a tömegesen ott nyugvó egykori katonáink sírjai előtt.

Több múzeumot, emlékhelyet és a világháborúhoz kapcsolódó könyvgyűjteményt is megtekintünk utunk során a kilométerek számának figyelembe vételével.

Ezen túlmenően az októberi időjárás. függvényében alternatív programokra is sor kerülhet. Így aki a tengerparton akar pihenni, arra is lesz lehetőség, vagy saját külön költségre megszervezhetünk egy Velencébe menő max. félnapos, a város központját érintő látogató utat is. Ennek költségeiről majd az érdekelődőknek külön tájékoztatást adunk.

Utazás: A bevált Romcar cég panorámás autóbuszával, a létszámunk max. 48 fő lehet

Elhelyezés: 2- 3 ágyas szálláshelyen, félpanziós ellátással (azaz reggeli és vacsora)

Költségek: cca55.000 Ft, amelyhez azon MKSZ tagok, akik még ezévben nem vettek igénybe semmilyen támogatást, aktív tagként max..5.000 Ft, azon tagjaink, akik ötezer forintnál kevesebb tagdíjat fizetnek, a befizetett t összegnek megfelelő támogatásban részesülhetnek.

Jelentkezési határidő: 2011. július 31-ig.
Befizetési határidő: 2011. szept. 6.
az OSZK-ban illetve előtte is a megadott alábbi személyeknél

Jelentkezni és befizetni lehet (A nagy érdeklődés miatt minél előbb jelentkezzenek!!!) Fenyves Mártánál (telefonon és írásban, levelet és faxot tud fogadni)
Telefon: és fax: 364-1059
Levelezési cím:1149.Bp. Pillangó park 16/D. V.29.

Fazekas Gáborné (Jutkánál) (interneten és mobiltelefonon)
Országos Széchényi Könyvtár
Email: fazekes.jutka@citromail.hu
Telefonon: 06 30 4609380

Érdeklődni és tájékoztatást kérni Nagy Zoltánnál lehet a znagy@oszk.hu email címen.
A jelentkezőknek részletes programot készítünk és adunk át a befizetés alkalmával.

Minden jelentkezőnek tartalmas és jó utazást kíván: Nagy Zoltán az MKSZ elnöke

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Szakmai utak, Szlovénia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*