A Műszaki Szekció megtartotta a 40 éves jubileumi konferenciáját

A BME  OMIKK impozáns olvasótermében zajlott le a szekciónk régóta várt jubileumi ünnepsége, amelyen több, mint 70 fő vett részt az ország különböző városaiból.

BME sóhajok hídja

GAZDA ISTVÁN prof. tudománytörténész  megtartotta nagysikerű előadását
az egykori híres történelmi műszaki könyvtárakról Selmecbányáról, Sopronról, Miskolcról, majd a Budára költöző orvos és később  a műszaki egyetemekről és könyvtáraikról és az OMIKK elődjéről, az 1883 óta működő Technológiai Iparmúzeum és Szakkönyvtárról.

Utána NAGY ZOLTÁN  ismertette a Műszaki Szekció negyven éves történetének legjelentősebb eseményeit és személyiségeit. A szekció sok feladatot vállaló legrégebbi tagjai közül huszan emléklapot kaptak, amelyet a ma már Európa szerte híres Vincze László papíröntő műhelye készített el a számunkra. Jelmondata Bod Péter Magyar Athenas című művéből vétetett:

“A hazának …. nem használni, mikor lehetne, nagy vétek!”

A szünet után a szekció alapító személyiségei emlékeztek vissza a regnálásuk idejére, így
KOVÁCS DEZSŐ felolvasta a sajnos távolmaradt VAJDA ERIK üzenetét a szekció tagságához, majd  POPRÁDY GÉZA és a maga nevében idézte fel a multat. A további elnökök TEVELI JUDIT, KOLTAY TIBOR és BALOGH MARGIT is megfogalmazták emlékező gondolataikat.

Tolnai György bemutatja az uj honlapot

Ezután a régóta várt honlapunk bemutatása következett, amelyet TOLNAI GYÖRGY szerkesztő érzékletes formában ismertetett meg a jelenlévőkkel. Az érdeklődés jelzi, hogy van igény ennek minél  szélesebbkörűvé tételére.

A szekció elnöksége nevében minden közreműködőnek, segítőnek, alkotó kollégának és a résztvevő tagságnak köszönetét fejezem ki.

Nagy Zoltán
elnök

Meghívó
beszámoló
Képek a konferenciáról
Nosztalgia képek régebbi konferenciákról

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Konferenciák, Rendezvények, Rólunk
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*