Beszámoló a vállalati könyvtárosok 2. műhelybeszélgetéséről – MÁV Dokumentációs Központ és Könyvtár

Megtartották 2. Műhelybeszélgetésüket a vállalati könyvtárosok az MKE Műszaki Könyvtáros Szekció szervezésében. Ezúttal a MÁV Dokumentációs Központ és Könyvtár volt a vendéglátó, s a résztvevők a fenntartóval való kapcsolattartás kérdését járták körül. Valamennyien egyetértettek abban, hogy a fenntartó szervezet felsővezetőinek támogatása alapvető feltétele a sikeres működésnek, ezért az ő megnyerésére, figyelmének, elismerésének fenntartására kiemelten kell ügyelnie a könyvtár vezetésének.
Néhány bevált, hatékony módszer ennek elérésére: a fenntartó stratégiai céljaihoz igazított új szolgáltatások proaktív kidolgozása és kínálása, rendszeres beszámolók készítése számára a látogatottságról, a hatékony költségfelhasználásról, új, korszerű tudásmegosztó szolgáltatási módszerek bevezetése, a vállalati információk megosztását célzó feladatok “bevállalása”, mint pl. a belső utasítások vagy a telefonkönyv kezelése stb. Valamennyi módszer közös jellemzője, hogy a figyelmetlen vezetés “megvilágosodására” hiába várunk, nekünk kell kezdeményeznünk, megkeresnünk azt a módszert, ami saját környezetünkben célravezethet, ami megegyezik a vezetés érdekeivel.
A következő Műhelybeszélgetés témája a szerzői jog kezelése lesz, ami különösen fontossá vált az utóbbi időben a elektronikus dokumentumok hozzáférhetőségének biztosítása, illetve a sajtófigyelési szolgáltatások igénybevétele terén.

Kóródy Judit
A bejegyzés kategóriája: Hírek, Műhelybeszélgetések, Rendezvények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*