Programajánló

Posted by zondaz - november 10th, 2013

 Digitális állampolgárság konferencia

2013 őszétől az Oktatási Hivatal és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának Információs Társadalom Oktató- és Kutatócsoportja közös vizsgálatot folytat tanulók és felnőttek körében. A vizsgálat célja, hogy átfogó képet kapjon e csoportok digitális állampolgársággal kapcsolatos ismereteiről, és a kapott eredmények tükrében célzott fejlesztési terveket dolgozhassunk ki számukra. A kutatás eredményeit először Digitális Állampolgárság 2013 konferencián fogják bemutatni.

02_kep1 

2013. október 26.
ELTE PPk , Budapest
http://digitalisallampolgarsag.hu/

India magyar szemmel. Magyar utazók Indiában – kiállítás

„Indiában sokan még ma is a mesék országát látják. Az útleírások a legtöbb művelt emberbe már ifjúságában beoltották a vágyódást India tündérországa után. A kiállítás a XVI. század közepétől az 1940-es évek elejéig nyújt válogatást a magyar India-utazók útleírásaiból, színes riportjaiból, és művészi alkotásaiból.

02_kep2

2013. október 1 – 2014. február 1.
Országos Széchényi Könyvtár, Budapest

 

Feltalálni a valóságot: Giuseppe Verdi művei – Tárlatvezetés

Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulójának megünnepléséhez kíván csatlakozni a kiállítás. Alapját az OIK Zeneműtárában található, Verdi munkásságához és korához tartozó anyagok adják: kották, könyvek, hanglemezek, CD-k és DVD-k. Különlegesség lesz a falakon látható tabló összeállítás, melyek az OSZK Plakát-és Kisnyomtatványtárában és Zeneműtárában található dokumentumok digitális másolataiból ad válogatást Verdi műveinek zenetörténetileg érdekes, kiemelkedő előadásairól.

02_kep3

2013. október 14 – október 28.
Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zenei Gyűjtemény, Budapest

 

Könyvbemutató – A hely: Riportműsor a Kossuth Rádióban

Jó napot kívánok, Farkas Erika vagyok! Ha meghallják a nevet, a Kossuth Rádió hallgatói már tudják: A HELY című műsor következik, mert az ő arca összeforrt a műsorral, amely mindig valami különleges helyszínre viszi el a hallgatót. Ráadásul úgy beszél komoly dolgokról, hogy szórakoztat. 02_kep4

2013. október 25.
Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, Pécs

 

 Változó életformák – régi és új tanulási környezetek
XIII. Országos Neveléstudományi Konferencia

A XIII. Országos Neveléstudományi Konferencia a hazai neveléstudományi kutatások mellett a közoktatás és a pedagógusképzés múltból származó legfontosabb értékeinek és a jövőbeni feladatainak számbavételét tűzi napirendjére.

02_kep5

2013. november 7-9.
Eszterházy Károly Főiskola, Eger

összeállította: Demecs Éva, BCE KK könyvtárosa, az
MKE Társadalomtudományi Szekció vezetőségi tagja

Comments are closed.

Blog Home