A Könyvtárostanárok Egyesületének beszámolója

Posted by zondaz - augusztus 14th, 2013

Hogyan lehetek/maradhatok könyvtárostanár? Képzési lehetőségek

A kérdés aktualitását a napjainkban zajló változások adják. Egyrészt éppen átalakulóban van a felsőoktatás rendszere, az eddigi bolognai rendszer helyett a tanárképzés ismét osztatlan képzés lett. A másik fontos változás, hogy a közoktatás rendszerében az iskolák 2013. január 1-től a KLIK irányítása alá tartoznak.

könyvtárostanári

Szekcióülésünkön körképünkben arra kerestünk választ, milyen képzettség kell jelenleg az iskolai könyvtárostanári státusz betöltéséhez, milyen továbbképzési lehetőségek vannak, lesznek a már pályán lévő kollégáknak.

A jogszabályi változásokat Szakmári Klára, az új akkreditációs eljárást követő szakot pedig Barátné dr. Hajdú Ágnes ismertette. A képzésekről és továbbképzésekről Dömsödy Andrea vezetett kerekasztal beszélgetést, melynek részvevői voltak: Barátné dr. Hajdu Ágnes SZTE, Lengyelné dr. Molnár Tünde EKF Humáninformatikai Tanszék Eger, dr. Varga Katalin PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Pécs és dr. Hangodi Ágnes KI, így a jelenlévő érdeklődők országos áttekintést kaphattak a jelenlegi képzési és továbbképzési lehetőségekről. A szekció részletes programja és a prezentációk itt találhatóak.

P. Szabó Melinda
könyvtárostanár, KTE elnökségi tag

Comments are closed.

Blog Home