Olvasószolgálati Műhelytalálkozó

Posted by zondaz - május 24th, 2013

A Pest Megyei Szervezet 2013. április 17-én olvasószolgálati műhelytalálkozót szervezett Érden „A könyvtár mint harmadik hely” témában. Előadóink voltak Tóth Máté, Péterfi Rita, Tóthné Kurán Júlia, Lázár Gergő, Fülöp Attiláné, Sebestyénné Majchrowska Ewa.

pest_m_1 pest_m_2

Ebéd után a mintegy 70 résztvevő megtekintette a felújított érdi főteret, a zenei könyvtárat és látogatást tett a Magyar Földrajzi Múzeumban.

pest_m_3 pest_m_4

Június 12-én sorra kerül a hagyományos Pest Megyei Könyvtárosnap, Ráckevén. Vidra-Szabó Ferenc előadása után a megyei kollégák tartanak előadást a könyvtáros személyisége témában, majd városnézés és az egyik kis sziget körülhajózása következik.

Június 13-16. között pedig a Felvidékre, Pozsony és környékére vezet a tanulmányutunk, érintve a galántai és a somorjai könyvtárat is. http://www.pemeksz.hu/mgh/tu_2013.pdf

7A Tolna Megyei Szervezet híre, hogy május 16-án kiállítás nyílt Decsi Kiss János alkotásaiból a mórágyi könyvtári szolgáltatóhelyen. Ebből az alkalomból az Illyés Gyula Megyei Könyvtár munkatársai nevében Elekes Eduárdné nyug. könyvtárigazgató, Liebhauser János, az MKE Tolna Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte egyesületünk régi tagját, Glöckner Jánosnét, aki 54 éve Mórágyon tanítónő, könyvtáros, helytörténész, a helyi múzeum működtetője, közösségfejlesztő, civil szervezetek vezetője. Szakmai ismereteit mindig megújította, derűs, támogató, erősítő, integráló személyiség, akinek példaadó tevékenységét széles körben elismerik. Köszöntésére „megszakították” a helyi önkormányzat közgyűlését, hogy a testület tagjai is részt vehessenek a bensőséges ünneplésben.

Comments are closed.

Blog Home