A Népmese napi könyvgyűjtés az OIK-ban

Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 20., hétfő. Kategória: Olvasás,Programok. Szerző: cs.-bogyo-katalin

Kedves Kollégák, a Katalistről továbbítom az Országos Idegennyelvi Könyvtár Népmese napi jótékonysági mesefelolvasó napjának programját:

„Egy nap alatt a Föld körül” – Jótékonysági célú mesefelolvasás az OIK-ban A népmese napján

Az Országos Idegennyelvű Könyvtárban 2010. szeptember 30-án, csütörtökön, 9 – 16 óra között (majdnem) egész napos meseolvasás lesz.

Erre a napra a könyvtár rendezvénytermét meseszobává varázsoljuk, ahol kollégáink és meghívott vendégeink előadásában elevenednek majd meg a szebbnél szebb történetek. A nap folyamán 11 – 11.30-ig KULKA JÁNOS színművész, 15 – 16 óra között pedig FÜR ANIKÓ színművésznő fog magyar népmeséket felolvasni.

A köztes időben az OIK munkatársai burmai, eszkimó, finn, grúz, indián, ír, japán, lengyel, olasz, szlovák stb. népmesékkel ismertetik meg az érdeklődőket.

Az esemény jótékony célú, a „belépőjegy” egy mesekönyv lesz, azaz aki úgy gondolja, az erre a célra elhelyezett mesekönyv-gyűjtő ládába belerakhat egy ajándékba szánt mesekönyvet. Az így összegyűjtött könyveket eljuttatjuk az árvízkárosult települések könyvtáraiba. Reméljük, több helyre is jut szívből jövő ajándékunkból!

A részletes forgatókönyv szeptember 23-a után lesz elérhető a könyvtár honlapján www.oik.hu.

Alapvetően óvodás, kisiskolás közönségre számítunk, de örökifjú meserajongókat is örömmel látnánk.

Kérjük a kollégákat, hogy ismerőseik körében adják hírét programunknak, hogy minél több gyermek számára tudjunk örömet szerezni ezzel a mesés nappal, amelyen a mesék élményén felül még apró meglepetések is várják a gyerekeket.

Bővebb információ Sóron Ildikótól kérhető a 1 318 3688 / 303-as telefonszámon vagy a soron.ildiko@oik.hu e-mail címen.

Kérjük, hogy a részvételi szándékot a fenti elérhetőségek egyikén szeptember 28-ig jelezni szíveskedjenek.

Sóron Ildikó osztályvezető
Országos Idegennyelvű Könyvtár
Budapest, V. ker. Molnár utca 11.

Szólj hozzá!

*