10 év 50 gyerekkönyve – melyik a legjobb?

Bejegyzés ideje: 2010. április 11., vasárnap. Kategória: KTE,Olvasás,Programok. Szerző: cs.-bogyo-katalin

tiz ev Kedves Kollégák!

Egy olyan kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmet, amely során lehetőségünk nyílik tanítványaink érdeklődésének előterébe ismét a gyermek és ifjúsági irodalmat állítani.

Az Egyszervolt.hu oldalán 10 év 50 gyerekkönyve címmel szavazás indult, amely során arra keresik a választ, hogy melyik az évtized legjobb gyerekkönyve. 

Ez a szavazás a VI. Gyermekirodalmi Fesztivál szervezői valamint az Egyszervolt.hu és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat együttműködésében jött létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az értéket hordozó, új magyar gyerekirodalomra. Az ajánlati listában ezért az utóbbi évtizedben – 2000. január 1. és 2009. december 31. között -, magyar szerzők által létrehozott, első kiadásban megjelent, szépirodalmi jellegű kötetek szerepelnek.

Az ajánlati lista összeállításában a gyermekirodalom és a gyerekkönyvek világában jártas, a gyermekek kulturális nevelése iránt elkötelezett szakmai szervezetek, intézmények, szerkesztőségek működtek közre, így egyesületünk, a Könyvtárostanárok Egyesülete is.  A listát a későbbiekben ajánlólistaként is használhatjuk munkánk során.

A honlapon felsorolt kötetekre e-mail cím megadása mellett lehet szavazni – egy naptári napon egy könyvre. A közönség kedvence így végeredményben az a kötet lesz, amelyre a legtöbb szavazat érkezik az akció időtartama alatt, 2010. április 1. és 2010. április 29. között.

A szavazás végeredményét a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon, a Művészetek Palotájában hirdetik ki, 2010. május 1-jén.

Egy hozzászólás van ehhez a bejegyzéshez: '10 év 50 gyerekkönyve – melyik a legjobb?'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: '10 év 50 gyerekkönyve – melyik a legjobb?'.


  1. 2010. május 09., vasárnap | 19:33

    […] a 10 év 50 gyerekkönyve c. szavazás eredménye! Mint blogunkon is beszámoltunk róla, az Egyszervolt.hu oldalán 10 év 50 gyerekkönyve címmel szavazás indult, amely során arra […]

Szólj hozzá!

*