Pályázati információk

Bejegyzés ideje: 2010. január 31., vasárnap. Kategória: Pályázatok. Szerző: konyvtarostanar

Folyamatban lévő pályázatok: a TIOP 1.2.3./09/1 Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése – “Tudásdepó Expressz” meghosszabbított benyújtási határideje 2010. február 8. A pályázat iskolai könyvtárak infrastrukturális fejlesztésére is lehetőséget nyújt vidéken, a konvergencia régiókban.
(A Közép-Magyarország régió, benne Budapesttel ezen a pályázaton nem indulhat – ezeken a területeken az iskolai könyvtárak kapcsolódjanak be intézményeik oktatásfejlesztési célú TÁMOP pályázataiba. Ugyanis ezek költségvetésének 10%-a az ERFA támogatásból szintén felhasználható infrastrukturális fejlesztésekre. Ezenkívül az iskolák informatikai normatívájából lehet még IKT fejlesztéseket eszközölni. Mindez persze a vidéki iskolai könyvtárak számára is lehetőség.)

A TÁMOP 3.2.11 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása című pályázati konstrukció pályázatai 2010. február 26-tól április 30 -ig nyújthatók be. Részletek az NFÜ honlapján!
Bár iskolai könyvtárak fenntartói önállóan is benyújthatják, az előírt feltételeket iskolai könyvtárak nehezen biztosítanák – javasolt, hogy a települési közművelődési könyvtárral együttműködve adjátok be a pályázatot. Ennek érdekében mielőbb keressétek a kapcsolatot az érintett kollégákkal! Nagyon jó programokat lehet finanszírozni tanulóitok számára ebből a pályázatból.

Közép-Magyarország és Budapest: 2010. március 5. – április 30. (TÁMOP 3.2.11/10/1/KMR)

Vidéki, konvergencia régiók:  2010. február 26. – április 30. (TÁMOP 3.2.11/10/1)

Szólj hozzá!

*