Mit olvassanak a harmadikosok?

Bejegyzés ideje: 2009. november 12., csütörtök. Kategória: Közoktatás. Szerző: cs.-bogyo-katalin

Kedves Kollégák!

Székesfehérvári könyvtárostanár kolléganőnk a Katalisten kérte a tanácsunkat. Kérjük, akiknek vannak egy-egy kipróbált olvasmánnyal kapcsolatban ötletei, módszertani anyagai – akár itt a blogon – adják át neki. 

Tisztelt Listatagok!

Általános iskolás 3. osztályos kisfiam tanítónénije tőlem kér segítséget, ajánlást, hogy mi legyen a gyerekek 2. féléves házi olvasmánya. Természetesen neki is vannak ötletei, én is mondtam már neki címeket, de szeretnék segítséget kérni olyanoktól, akik kisebb gyerekekkel foglakoznak.
Szeretnék kérni olyan könyvcímeket, amelyeket már kipróbáltatok/kipróbáltak a tanítónénik, esetleg személyes tapasztalatokat, ajánlást, feladatlapot. Tavaly Bosnyák Viktória: Sirály a király c. művét olvastuk, amelyhez igen jó módszertani anyagaink vannak, ha valakit érdekel, szívesen elküldöm neki.

A segítséget előre is köszönve,

tisztelettel:

Bíróné Tóth Erika,
könyvtárostanár
Vasvári Pál Gimnázium, Székesfehérvár
totem30@citromail.hu

Egy hozzászólás van ehhez a bejegyzéshez: 'Mit olvassanak a harmadikosok?'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Mit olvassanak a harmadikosok?'.

  1. Adoryán Emese szerint...

    2009. november 13., péntek | 19:09

    Kedves Erika!
    Bár könyvtáros vagyok, s nem tanító, mégis érdekelnének a módszertani anyagaitok, ugyanis szeretném tanító kollégáimat rávenni, hogy ne csak a hagyományos, évek, évtizedek óta olvastatott kötelező olvasmányokat olvastassák el a gyerekekkel, hanem a kortárs irodalommal is ismertessék meg őket. Ezen kívül magától az írónőtől tudom, hogy hamarosan elindul a honlapja, amire össze szeretné gyűjteni azokat a módszertani anyagokat, amik segítségével más kollégák, könyvtárosok, tanítók, tanárok is használni tudják műveit. Szerintem jelzned kellene neki, hogy feldolgoztátok a Sirály a királyt. Ha érdekel, írj egy emailt (adoryanemese@kontyfa.hu), s megadom az elérhetőségeit.
    Amúgy kötelező olvasmányként ajánlani tudom Sara Pennypacker Klementin, illetve Tehetséges Klementin c. regényeit, valamint az Olvasólétra sorozat nagyobbaknak szóló köteteit.

Szólj hozzá!

*