Elnökségi tagunk Az év fiatal könyvtárosa

Bejegyzés ideje: 2009. július 10., péntek. Kategória: Hírek,KTE. Szerző: cs.-bogyo-katalin

Paszternák Ádám, a KTE elnökségi tagja kapta meg az MKE 41. Vándorgyűlésén a megtisztelő Az év fiatal könyvtárosa címet.

Nagyon örülünk a címnek, mert mi, könyvtárostanárok sokat köszönhetünk Ádámnak. Döntő szerepe van abban, hogy megismerkedtünk a web új lehetőségeivel, hogy elkezdtünk blogolni. Bevezette a O forintos ötleteket, s blogján, a FIKSZ-en folyamatosan ellát bennünket a külföldi ifjúsági könyvtárakról szóló szakirodalommal, amivel segíti az új szemléletű iskolai könyvtár kialakítását. A KTE elnökségében a nemzetközi ügyekért felel.

Laudációja a vándorgyűlés honlapján itt olvasható >>

Gratulálunk tehát Ádámnak, s további jó munkát, sok sikert kívánunk!

az_ev_ifju_konyvtarosa_2009

2 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Elnökségi tagunk Az év fiatal könyvtárosa'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Elnökségi tagunk Az év fiatal könyvtárosa'.

 1. Marcsi szerint...

  2009. július 13., hétfő | 18:31

  A kiskunfélegyházi és környéki könyvtárostanárok nevében én is szeretettel gratulálok Ádámnak, aki a tavaszi szakmai napon Félegyházán is elkápráztatott bennünket. Jó munkát, szép nyári napokat kívánok!

 2. Bondor Erika szerint...

  2009. július 12., vasárnap | 09:47

  Mivel az elmúlt napokban két konferencia fáradalmait kellett kipihennünk, köszönet Cs. Bogyó Katának, hogy “beelőzött”, és mindannyiunk nevében gratulált Ádámnak a kitüntetéséhez.

  Mentségemre szolgáljon, hogy “fejben” már a hazafelé úton, a vonaton elkészült nálam is ez a poszt. 🙂 Kata bejegyzésével mindenben egyetértve csak néhány kiegészítő gondolat:

  A kitüntetés átadásakor bennem nagyon kedves emlékképek villantak fel a kecskeméti Nyári Akadémiánk blogszerkesztő tréningjéről és a sepsiszentgyörgyi Kárpát-medencei iskolai könyvtárosok találkozójáról. Mindkettő 2007 nyarán, és mindkettő nagyon jól sikerült, tartalmas, jó hangulatú rendezvényünk volt, amelyekhez Ádám is adta a maga részét 100 %-osan. Azt hiszem, őt is ezek a rendezvények győzték meg arról, hogy a KTE tagja legyen. (Talán azóta nem is bánta meg. 🙂

  Mindenesetre mi ennek a két rendezvényen történő szereplésének és lelkesítő példájának köszönhetjük az iskolai könyvtári blogjaink elindulását és fellendülését – amely állításomat nem csak a KönyvtárosTanár blog működése bizonyítja, hanem a jobb oldalon az Iskolai könyvtárak menüpont alatt felsorakozó blogok linkjei is – itthonról és határainkon túlról egyaránt.

  Eddig is nagyon szerettünk ezért (is) – de most a díjhoz gratulálva ismét köszönjük neked, Ádám!

  Kata említette a 0 forintos ötleteket, amelyeket a FIKSZ-ről és az előadásaid nyomán azóta is folyamatosan “lopkodunk” tőled 🙂
  – én hozzátenném még a blogunkon is jelen lévő Ifjúság könyvtári ellátása kategóriát is, mert hiszen te a színre bukkanásod óta tiszteletbeli ifjúsági könyvtárosnak vallod magad, amely foglalkozás tulajdonképpen “nincs, de mégis van”. Ezért kerültél – jobb híján 🙂 – közénk. Remélem, hogy még sokáig és eredményesen fogunk ezért a célért együtt dolgozni!

  Üdvözlettel,

  Bondor Erika
  kommunikációs vezető
  Könyvtárostanárok Egyesülete

Szólj hozzá!

*