A Mérei Intézet februári programjai

Bejegyzés ideje: 2009. február 02., hétfő. Kategória: Könyvtárostanárok képzése,Szakirányú továbbképzés. Szerző: cs.-bogyo-katalin

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet februárban a következő programokkal várja a könyvtárostanárokat:

  • Adatbázisok kezelése az iskolai könyvtárakban

Az Árpád Gimnázium könyvtárába (1033 Nagyszombat u.19.)várjuk az érdeklődőket 2009. február 4.-én 14.30 órakor, ahol a könyvtári adatbázisok hatékony használatához nyújt ismételten segítséget Rónyai Tünde, listás szaktanácsadónk.

A Gimnázium megközelíthető a 160, 260, 86, 206-os busszal, 11-es villamossal. Mindenkit szeretettel várunk!

  • INFO klub könyvtárostanároknak!

A januárban megkezdett továbbképzés keretében február 25-én 13 órától a Mérei Intézetben ( 1088 Budapest, Vas u.8-10.) folytatjuk sorozatunkat, amelynek célja alapvető informatikai ismereteink gyakorlati bővítése. A YouTube bármennyire szokatlan, de a könyvtári szolgáltatások népszerűsítésében is szerepet vállalhat.  Az öt órás együttlét segítségével igyekszünk olyan hasznos ismeretekkel szolgálni, amelyet a napi gyakorlatban mindenki felhasználhat.
A klubfoglalkozás vezetője: Platthy Zsuzsa listás szaktanácsadónk, a dr. Hetényi Géza Humán Szakközépiskola könyvtárostanára lesz.
Klubtagság: 10 000 Ft, egy alkalomra 3000 Ft, napijegy váltható.
Jelentkezési lap honlapunkon, a „Továbbképzések” menünél.

  • Ez is , az is klub

Tovább csipegetünk olyan gyakorlati tudnivalók között, amelyek segíthetik mindennapi könyvtárostanári munkánkat. Cholnoky Zsófia, könyvkötő mester tér hozzánk vissza, s újabb fortélyokat mutat, miként is tudjuk még nem egészen elhasználódott, fontos dokumentumainkat ismét használhatóvá tenni.
A klub 2009 február 20-án 13 órától várja az érdeklődőket (Budapest, Vas u.8-10.). A bérlettel már rendelkezőket és a napijeggyel csatlakozókat egyaránt.
Klubtagság: 10 000 Ft, egy alkalomra 3000 Ft, napijegy váltható.
Jelentkezési lap honlapunkon, a „Továbbképzések” menünél.

  • Kézfogás kör

Mindazoknak a könyvtárostanároknak ajánljuk ezt a kötetlen együttlétet, akik úgy érzik, hogy jó lenne megosztani másokkal szakmai gondjaikat: leltározás, feldolgozás, könyvtárépítészet, munkaköri leírás, értékelés.

A Kézfogás kör ismét a Mérei Intézet Kávézójában (1088 Budapest, Vas u.8-10.) lesz 2009.fenruár 13-án 13 órától.
Mindenkit biztatunk a részvételre!

Szólj hozzá!

*