Könyvtáros Ki Kicsoda – Könyvtári Intézet

Bejegyzés ideje: 2008. november 05., szerda. Kategória: Könyvtárak világa,Könyvtárostanárok. Szerző: konyvtarostanar
Kedves Kollégák!
A Könyvtári Intézet a korábbiakban többször megfogalmazott igények alapján, a szakmai kapcsolattartást, információáramlást megkönnyítő személyi kataszterben (a magyar könyvtáros szakma elektronikus Ki Kicsodájá-ban) szeretné az önkéntesség elve mentén, a teljességre törekedve elérhetővé tenni a könyvtáros/informatikus munkakörben, a könyvtáros képzésben, a könyvtári szaksajtóban és a szakmai főhatóságnál dolgozó (vagy korábban dolgozott, jelenleg nyugdíjas) hazai és határon túli magyar könyvtáros kollégák adatait – az adatvédelemre és a személyiségi jogokra vonatkozó jogszabályok teljes körű figyelembe vételével.

A nyilvántartásban szereplők segítségével folyamatosan aktualizált központi adatbázis számos keresési lehetőség (név, munkahely, munkakör, beosztás, szakmai és egyébvégzettség, nyelvismeret stb.) szerint nyújt információt a rendszerben regisztrált kollégák számára a rendszerben regisztrált kollégákról (a találati halmaz elemei: név, ország, munkahely, elérhetőség – az adatvédelmi nyilatkozatban elfogadott módon).

A regisztráltak maguk vállalnak felelősséget adataik helyességéért (pl. a munkakör, a beosztás, a végzettség megnevezésénél a hivatalos okmányokkal való egyezésért), azokat maguk ellenőrzik, ill. frissítik a későbbiek során.

Ehhez a munkához kérjük az Önök segítségét. A regisztráció és a kataszterhez szükséges adatok rögzítése a
http://www.ki.oszk.hu/konyvtaros oldalon történik. Kérjük, az adatközléssel segítse a munkánkat. Az adatbázis működésével kapcsolatos konstruktív javaslatokat és építő kritikát szívesen fogadunk a bartok ‘at’ oszk.hu és a tothandi ‘at’ oszk.hu címeken.

Mivel az elektronikus regisztráció kizárólag e-mail-címmel rendelkezők számára lehetséges, amennyiben az Ön környezetében dolgoznak olyan könyvtárosok, akik e-mail cím hiányában a hagyományos, papíralapú adatszolgáltatást szeretnék választani, kérjék meg őket: e szándékukat jelezzék a 06-1-2243-820-as vagy a 06-1-2243-892-es telefonszámon.

Könyvtári Intézet
Forrás: KATALIST

4 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Könyvtáros Ki Kicsoda – Könyvtári Intézet'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Könyvtáros Ki Kicsoda – Könyvtári Intézet'.

  1. Bondor Erika szerint...

    2008. november 16., vasárnap | 22:28

    Vitátokba nem belefolyva én itt mégis arra kérem a könyvtárostanár kollégáimat, hogy regisztrálják adataikat a kataszterben – mert legalább egy helyen megtalálhatjuk egymás elérhetőségét, látjuk, hogy egyáltalán kik vagyunk, akik még állunk a vártán…

    Ettől még a könyvtáros ningen is lehet nyugodtan valaki user – sőt, lesz itt bőven átfedés is!

  2. dtp szerint...

    2008. november 16., vasárnap | 10:55

    Már az első sorodban benne van a lényeg. nem könyvtárosok csinálják, hanem kérik őket hogy csinálják meg. Bizots vannak olyan intézmények ahol körímélben is agitálnak. Lépj be a kataszterbe, add be a disznót, a tyúkot. Éljen a párt. Mert a kikicsoda benne van az éves munkatervben.
    http://hunlibrarian.ning.com/ 112 júzere van a magyar könyvtárosok közösségi hálójának, nem frissül. nincs rá igény.

  3. mikulasg szerint...

    2008. november 15., szombat | 13:14

    Hogy a könyvtárosok feltéképezik saját tudásukat (mennyit és a welszi tartomány), az OK. Hogy milyen a munka mennyire előrelátó — mondjuk releváns adattartalom — az, remélem, javulni fog. 🙂 Kiredül, milyen eredményesen képesek a könyvtárosok saját tudásokat katalogizálni.


  4. 2008. november 15., szombat | 11:00

    […] világ ez kérem. Arrafelé bezárnak mert nincs pénz, nálunk hülyeségre költjük a még kevesebbet. Jó Reggelt Kívánok. BUDGET cuts are forcing the National Library of Wales to […]

Szólj hozzá!

*