Tudásdepó-Expressz

Bejegyzés ideje: 2008. szeptember 18., csütörtök. Kategória: Hírek,Ifjúság könyvtári ellátása,Iskolai könyvtárak,KTE,Olvasás,Pályázatok. Szerző: konyvtarostanar

Kedves Kollégák!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az NFÜ honlapján társadalmi egyeztetésre megjelent a „Tudásdepó-Expressz – A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című könyvtári pályázat. Ebben a pályázatban minden könyvtári tevékenységet folytató szervezet indulhat, tehát a nem nyilvános könyvtárak is.

A szept.17 – szept. 25. közötti időszakban lehetőség nyílik a pályázati dokumentumok alapos áttanulmányozására és a pályázatok eredményességét segítő észrevételek megtételére. Kérjük és javasoljuk, hogy a könyvtárak éljenek ezzel a lehetőséggel.

Az egyeztetésre kitett dokumentumok a Partnerség menüpont „Pályázati kiírások egyeztetése” c. részében, illetve közvetlenül a http://www.nfu.hu/content/2091 cím alatt olvashatók. A pályázat tervezői várják az észrevételeket és javaslatokat, amelyeket az NFÜ fórumába való bejelentkezést követően lehet elektronikusan megtenni. A tervezői válaszok az egyeztetés lezárultával szintén elérhetők lesznek ugyanezen az oldalon.

Javasoljuk, hogy a pályázni szándékozók különös figyelemmel nézzék át a következő részeket:

jogi forma: pályázók köre, konzorciumok, KSH gazdálkodási kódok

támogatható tevékenységek, köztük a 10% ERFA átjárhatóság keretében beszerezhető bútorok

elszámolható költségek

fenntartási kötelezettség

szakmai értékelési szempontok

monitoring mutatók

pályázati adatlap!

Üdvözlettel és jó munkát kívánva,

Balogh Anna Mária

vezető tanácsos

Könyvtári Osztály

Oktatási és Kulturális Minisztérium

Forrás: KATALIST

***

Kedves Könyvtárostanárok!

A különféle szakmai programokon már előre jelzett pályáazat tehát immár szakmai egyeztetés alatt áll. A végleges kiírásig is ajánlom, hogy tekintsétek át az anyagokat – gondolkodjatok el a konzorciumi lehetőségeken.

Az OPKM-mel való egyeztetés után részletes adatokkal fogunk szolgálni ezen a fórumon is arról, hogy hogyan és mivel vehetnek részt az iskolai könyvtárak az OPKM várható pályázatán, milyen konzorciumi formában és milyen tematikában.

Emellett szintén ajánlom figyelemmel kísérni a területileg illetékes megyei könyvtárak esetleges pályázatait. Hiszen nemcsak a szakterületi, hanem a földrajzi területileg illetékes nagykönyvtárakhoz is lehetnek pályázati kapcsolódási pontjaink az iskolai könyvtárak részvételével.

Érdeklődjetek, tájékozódjatok mindkét vonalon!

Üdvözlettel,

Bondor Erika

KTE elnök

Egy hozzászólás van ehhez a bejegyzéshez: 'Tudásdepó-Expressz'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Tudásdepó-Expressz'.


  1. 2008. szeptember 24., szerda | 15:55

    […] Tudásdepó-Expressz […]

Szólj hozzá!

*