Interaktív Oktatástechnikai Portál indult

Bejegyzés ideje: 2008. szeptember 04., csütörtök. Kategória: Blogok és honlapok,Innovációk,Könyvtári informatika. Szerző: konyvtarostanar

Az Interaktív Oktatástechnika Portált azért hoztuk létre, hogy egy fedél alá gyűjtsük az interaktív oktatástechnika eszközeivel, a digitális tananyagokkal, a módszertani/technológiai képzésekkel és a mindennapi gyakorlattal kapcsolatos ismeretanyagokat és információkat.

Az ESZKÖZTANANYAGKÉPZÉS kérdéskörei alkotják a téma gerincét, amit kiegészít az interaktív oktatástechnika által érintett szakemberek, intézmények és cégek alkotta KÖZÖSSÉG egy helyen való bemutatása.

A virtuális MŰHELY a pedagógusok mindennapi munkáját segíti gyakorlatias ismeretanyagok publikálásával, míg az Interaktív KATALÓGUSOK egyedülálló módon teszik kereshetővé és összehasonlíthatóvá a témához kapcsolódó eszközöket, digitális kiadványokat és képzési szolgáltatásokat.

Forrás: KIT, IOT honlap

2 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Interaktív Oktatástechnikai Portál indult'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Interaktív Oktatástechnikai Portál indult'.

  1. Bondor Erika szerint...

    2008. szeptember 04., csütörtök | 22:41

    Kedves Tarnavölgyi Gábor!

    Örülnénk, ha a Könyvtárostanárok Egyesületének Őszi Szakmai Napján is kifejtené ezeket, illetve módja lenne ott bemutatni a portál célkitűzéseit, valamint megismerhetné az iskolai könyvtárak, könyvtárostanárok információtechnológiai lehetőségeit, felkészültségét.

    Üdvözlettel,

    Bondor Erika
    KTE elnök

  2. Tarnavölgyi Gábor szerint...

    2008. szeptember 04., csütörtök | 18:12

    Kedves Könyvtárostanárok!

    Nagy örömmel fedeztem fel, hogy a portálnyitás híre már felkerült blogjukra, készültem ugyanis én is, hogy jelentkezem.

    Teszem ezt azért, mert véleményem szerint a digitális írástudás és, ahogy ezt ki szoktam egészíteni, a digitális olvasástudás elterjesztésében, – véleményem szerint a könyvtárosoknak kiemelkedő szerepe van.

    Csakúgy, mint az olvasás és az olvasás kultúrájának megszerettetésében a könyvtárostanárnak zászlóvivő szerepe kell, hogy legyen.

    Mert valójában eddig sem a könyveket szerettették meg a gyerekekkel, hanem az élményt, ami a könyvben lakozik.

    Most csak a forma változik, a tartalom marad továbbra is a lényeg.

    Ha már a tartalomnál tartunk, úgy vélem, hogy a könyvtárosok, könyvtárostanárok munkájának másik fontos területe, az információk, könyvek, tartalmak, információk katalogizálása is hihetetlen változásokon megy át, hiszen a klasszikus osztályozás mellett olyan fogalmak jelentek meg, mint a közösségi cimkézés, online könyvjelző gyűjtemények stb.

    Nagy feladat vár tehát a könyvtárostanárokra a digitális korban és az interaktív oktatástechniak korában is.

    Ezért van az, hogy portálunkon külön rovatot szentelünk a digitális könyvtárak, a digitális tananyagok témakörének, sőt gyorskereső adatbankokat is üzemeltetünk, hogy az érdekeltek hamar megtalálják a keresett eszközöket, digitális tananyagokat és digitális erőforrásokat…

    Keresem azokat a könyvtárostanár kollégákat, akik szívesen részt vennének a közösségi könyvjelzésben, a digitális tartalmak címkézésében.

    Keresem továbbá azokat a tanárokat is, akik ezen a területen már jutottak valameddig és tapasztalataikat szívesen megosztanák – portálunkon keresztül – a széles publikummal.

    Elérhetőségem: foszerkeszto@iot.hu
    Vagy Interaktív Oktatástechnika Portál
    http://www.iot.hu

    Tisztelettel
    Tarnavölgyi Gábor

Szólj hozzá!

*