Európai információs hálózat a FSZEK-ben

Bejegyzés ideje: 2008. június 12., csütörtök. Kategória: Blogok és honlapok,Felsőoktatás,Pályázatok. Szerző: konyvtarostanar

Ma 13 órakor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában együttműködési megállapodást írt alá dr. Göncz Kinga, a Magyar Köztársaság külügyminisztere és dr. Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója. A megállapodás értelmében a FSZEK Központi Könytára és négy régiója európai információs hálózatot működtet Budapesten.

A protokolláris eseményt egy ifjúsági információs nap előzte meg, amelynek során a jelenlévő diákok és tanáraik nemzetközi ösztöndíj lehetőségekről, EU-s és hazai információs oldalakról és adatbázisokról hallhattak előadásokat.

A tudnivalókra alapozva egy kvízjátékban is részt vehettek, amelynek nyertesei az EU-vonaltól és Göncz Kingától ajándékokat kaptak.

Kapcsolódó információs oldalak:

A fenti oldalakról elindulva a végzős fiatalok tájékozódhatnak a külföldi ösztöndíj és munka lehetőségekről, csereprogramokról, illetve az érettségi utáni szakképzési lehetőségekről – ezért a középiskolai könyvtáraknak érdemes ezekről tájékoztatni az olvasóikat.

Szólj hozzá!

*