IASL – Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezetének (IASL) honlapját nem találjátok a korábbi link mögött – a blogunkon is javítottam. Az új honlapjuk elérhető itt.

Rögvest nagy változások is történtek: a korábban megszokott ISL-Day helyett az idén októberre már International School Library Month-t hirdettek, amit Gondnokunk Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja variációban magyarosított.

A fenti oldalon letölthető pdf fájlból látható: jó sok nyelvre lefordították az idei szlogent: horvát, hindi, koreai és egyéb kuriózumok láthatók ott – de magyarul bizony nem. Lehetne talán: “Műveltség és tanulás iskolád könyvtárában”.

Az eredeti: Literacy and Learning at Your School Library.

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy mi már korábban is felfedeztük a spanyolviaszt, mert sohasem egy bizonyos hétfőn sikerült ezt megtartanunk – lévén, hogy mindig ütközött, hol az őszi szünettel, hol az október 23-i nemzeti ünnepünkkel, amiről ugye Ausztráliában nem olyan sokat tudnak, hogy figyelembe vették volna… 🙂

Tehát mi eddig is egész hónapra terveztük a megmozdulásokat, pályázatokat, ünnepeket.

Idén is ezt tesszük – ahogyan már a KTE tavaszi Hírlevelében kiküldött tervezetben is tudósítottunk róla, a KTE a tavalyihoz hasonlóan az idén is meghirdet versenyt iskolai könyvtáraknak, könyvtárostanároknak és tanulóknak – együttműködésben a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI könyvtárostanárával, Seressné Barta Ibolyával, aki Magyarországon meghonosította ezt a kezdeményezést, és a korábbi évektől koordinálta a hazai csatlakozók nemzetközi regisztrációit.

Az alábbiakban olvasható lesz hamarosan a két pályázati felhívás, amihez kérjük, hogy minél szélesebb körben csatlakozzatok az idén is! Továbbra is működni fog a Dömsödy Andreáék által tavaly elindított hazai világnapi honlap is – amelyet mostantól már ezek szerint másként kell hívnunk… 🙂

Az idei pályázatok feltételei a hamarosan közzétett pályázati felhívásokból megtudhatók, s emellett a hazai honlapon is fent lesznek.

Jó felkészülést kívánunk mindenkinek!

3 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'IASL – Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'IASL – Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja'.


  1. 2008. június 19., csütörtök | 13:00

    […] könyvtárostanár: 2008.06.19. Ma feltöltöttem a pályázati… […]

  2. könyvtárostanár szerint...

    2008. június 19., csütörtök | 12:34

    2008.06.19. Ma feltöltöttem a pályázati felhívásokat, amelyekkel az IKNH-hoz (Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja) csatlakozhatunk.

  3. Marcsi Kiskunfélegyházáról szerint...

    2008. június 01., vasárnap | 11:44

    Nagyon örülök ennek a hírnek, éppen időben kaptuk, hiszen a napokban tervezzük a következő tanév könyvtári feladatait.

Szólj hozzá!

*