Internet Fiesta Magyarország – 2008

Bejegyzés ideje: 2008. február 14., csütörtök. Kategória: Ifjúság könyvtári ellátása,Iskolai könyvtár 2.0,Könyvtárak világa,Könyvtári informatika,Programok. Szerző: konyvtarostanar

„Ne csak lógj a Neten!” – a gyerekek és az Internet

Internet Fiesta Magyarország – 2008

Több éves hagyományra tekintünk vissza, amikor ismét Internet Fiestára hívjuk a könyvtárakat. A 9. magyarországi fesztivál programjaira 2008. március 26. és 31. között kerül sor.

Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozat kezdeményezője az Internet Society – a magyarországi könyvtárak pedig az elsők között kapcsolódtak a felhívásához.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kér minden könyvtárat, csatlakozzon idén is rendezvényünkhöz, hogy minél szélesebb körben megismertessük a kapcsolatteremtés XXI. századi formáját, hasznos lehetőségeit, valamint hozzáférhetővé tegyük az erre épülő új szolgáltatásokat, az információszerzés korszerű módszereit.

A 2008. évi Internet Fiesta programjainak szervezésekor kapjanak kiemelt figyelmet a gyerekek. Kerüljenek bemutatásra a számukra is hasznos interaktív weboldalak, szakemberek bevonásával ismertessük meg a felnőttekkel a világháló gyerekek számára nyújtott lehetőségeit és a felmerülő veszélyeket. Szeretnénk, ha a Fiesta ideje alatt nagy hangsúlyt kapnának a hátrányos helyzetű gyerekeknek és szüleiknek szóló események.

Javasoljuk a könyvtáraknak, hogy – az oktatási intézményekkel, a civil szervezetekkel összefogva – szervezzenek minél gazdagabb programot az Internet lehetőségeit népszerűsítve. Próbáljanak minél több ismeretet átadni az embereknek a fenti lehetőségekről.

A megyei könyvtárakat felhívjuk, hogy segítsék a térségükbe tartozó kisebb könyvtárakat, hogy ők is sikeresen részt vehessenek a programban. Javasoljuk, hogy a különböző könyvtártípusba tartozók fogjanak össze és keressék a bekapcsolódás lehetőségét.

Kérjük, a könyvtárak programjaikat 2008. március 5-20-ig regisztrálják a honlapon!

A programbizottság tagjai:

  · Ramháb Mária

  · Fodor Péter

  · Tószegi Zsuzsanna

Rendezők:

  · Informatikai és Könyvtári Szövetség

  · Katona József Könyvtár

  · Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Kiemelt partnereink: Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

egyszervolt.hu

INTERNET FIESTA PROGRAMBIZOTTSÁG

3 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Internet Fiesta Magyarország – 2008'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Internet Fiesta Magyarország – 2008'.


 1. 2008. március 11., kedd | 16:00

  […] könyvtárostanár: Március 20-ig lehet még programokat regisztrálni a… […]

 2. könyvtárostanár szerint...

  2008. március 11., kedd | 15:50

  Március 20-ig lehet még programokat regisztrálni a http://193.224.242.5/fiesta/regisztracio.aspx
  címen!

 3. könyvtárostanár szerint...

  2008. február 14., csütörtök | 10:38

  A honlapon egyelőre a tavalyi tartalmak vannak – figyeljétek majd a frissítést!

Szólj hozzá!

*