Aktuális pályázatok kapcsán

Bejegyzés ideje: 2008. február 13., szerda. Kategória: Nincs kategorizálva. Szerző: konyvtarostanar

Az aktuális reneszánsz pályázati kiírások kapcsán kértem Balogh Anna Mária (OKM Könyvtári Osztálya, pályázati referens) segítségét az eligazodásban, ugyanis nem nagyon láttam körvonalazódni azt, hogy az iskolai könyvtárak hol tudnának ezekbe bekapcsolódni.

Válaszát az alábbiakban olvashatjátok. Az említett pályázati kiírásokra majd rákereshettek itt a PAFI beépített keresőjében is, működik már magyar ékezetek használatával is! De ha megjelenik, én is vissza fogok térni erre a kiírásra!

“A Magyar Digitális Képkönyvtár egy digitalizálási pilot projekt, tehát a lehetséges pályázók körét a fejlesztés tartalma erősen meghatározza. Ugyanakkor a jelentős gyűjteménnyel bíró egyházi fenntartású iskolai könyvtárak pályázhatnak e program keretében.

Az iskolai könyvtárak IKT- és eszközfejlesztésére az ÚMFT-s közoktatási pályázatok adnak lehetőséget. A könyvtárfejlesztési konstrukciókban is történt pozitív változás: a TÁMOP 3.2.4. „Tudásdepó – Expressz” konstrukció kedvezményezetti körét ki tudtuk nyitni a nem nyilvános könyvtárakra is, tehát ebben a konstrukcióban iskolai könyvtárak is pályázhatnak szolgáltatásfejlesztésre, programokra. Amint a Kormány jóváhagyja a módosított akcióterveket (a következő hetekben), a szövegek nyilvánosan olvashatóak lesznek az NFÜ honlapján, erről természetesen azonnal hírt küldünk a Katalistra.

Tehát nyugodtan dolgozzatok tovább a projektterveken!

Üdvözlettel, Balog Anna”

2 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Aktuális pályázatok kapcsán'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Aktuális pályázatok kapcsán'.

  1. Bondor Erika szerint...

    2008. február 15., péntek | 00:53

    Nem tudom megmagyarázni.
    Egyszerűen tudomásul veszem, hogy ezt a pályázatot megint nem nekünk találták ki – pedig a nem egyházi fenntartású iskolai könyvtárakban is sok érték lappang, amiről kevesen tudnak. És még kevesebben férhetnek hozzá… Úgy érzem, a digitalizálási programban nem mi kapnánk, hanem mi adhatnánk az értékeinkből.

  2. dtp szerint...

    2008. február 14., csütörtök | 11:19

    ….a fejlesuztés tartalma erősen meghatározza…

    megmagyaráznárok nekem ezt a mondtarészt? sajnos nem értem
    üdv dtp

Szólj hozzá!

*