Linkajánló

Bejegyzés ideje: 2007. december 12., szerda. Kategória: Blogok és honlapok,Hírek,Közoktatás,Programok. Szerző: konyvtarostanar

Kedves Könyvtárostanár Társak!

Az osztályfőnökök honlapjának linkjét ajánlom a figyelmetekbe, és kérem, hogy ti is – mint az információk iskolai házigazdái – adjátok tovább kollégáitoknak.

Ez lett a színhelye annak a virtuális kongresszusnak, mely eleven és izgalmas, ámbár elemző/helyzetfeltáró és elszánt. Pályánk keserveit veszi számba, szembesít sokféle – hosszú idők óta ki nem mondott – bajainkkal, nevesíti a felelősséget/felelősségünket.
Nem leleplez, hanem l e í r, azzal az elemi szándékkal, hogy helyzetbe hozza a gyakorló pedagógusokat – minket, hisz saját ügyünkben mégiscsak tudnunk kéne szót váltanunk egymással (Dunán innen, Tiszán túl).
Mégiscsak kompetens (meg kulcs)szereplői volnánk, ennek a közoktatás nevű történetnek.

Hogy miért ez a kicsit fellengzősnek tűnő elnevezés?

Mert 2008 augusztusában valóban megrendezik a magyar nevelésügy VII. kongresszusát, de hogy az miért van messze, ha mégis közel, meg hogy mire is jó, avagy mitől dől a vitorla, bizony tisztázhatnánk előtte! Ezzel foglalkozik ez a találkozás, de ezt már érdekesebb az ofőről olvasni.

Három különböző habitusú, nagyon eltérő helyzetben dolgozó kolléga „helyzetjelentése”, és 24 erős hozzászólás/továbbgondolás, ez a ma reggeli mérleg. És lesz folytatás, ez bízvást látszik, napról-napra gyorsabbak a reagálások. Ha van késztetés, szólaljatok meg ti is.

Köszönöm a figyelmet, üdvözlettel:

MisleyJudit,
az AKG könyvtárosa,
a v.k. olvasója/pártolója

Budapest, 2007. december 7.

Szólj hozzá!

*