VII. Győri Nemzetközi Könyvszalon

Bejegyzés ideje: 2007. szeptember 06., csütörtök. Kategória: Hírek,Más szervezetek,Olvasás,Programok. Szerző: konyvtarostanar

Erőteljesen kezd körvonalazódni az idei Könyvszalon programja, amelynek szervezési kalandjairól, időnkénti kamikazé akcióiról sokat olvashattunk HSD blogjában is.

Október 12-én ennek keretében A gyógyító betű címmel rendeznek konferenciát a Győri Városháza dísztermében, ahol minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az előadók között lesz Bartos Éva, Boldizsár Ildikó, és KTE tagtársunk, Sáráné Lukátsy Sarolta is, aki Kulcs az olvasáshoz: a gyermeki érdeklődés címmel tart előadást.

Forrás: KATALIST

2 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'VII. Győri Nemzetközi Könyvszalon'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'VII. Győri Nemzetközi Könyvszalon'.

  1. Bondor Erika szerint...

    2007. október 29., hétfő | 22:17

    Kedves Saci!
    Köszönjük a beszámolót – főleg így, hogy begipszelt kézzel is gondoltál ránk!… 🙂

  2. Sáráné Lukátsy Sarolta szerint...

    2007. október 28., vasárnap | 16:56

    Okt.12-től 14-ig tartották a Győri Könyvszalon VII. rendezvénysorozatát. A gazdag programban író-olvasó találkozók, könyvutca, zenei rendezvények és előadások követték egymást. Okt. 12-én “A gyógyító betű” c. konferenciára nagyon szép, ízléses meghívót küldtek. Csak erről a napról tudok beszámolni, mert ezen vettem részt. A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatójának, Horváth Sándor Domonkosnak köszöntő szavai után Bartos Éva, a Könyvtári Intézet igazgatója beszélt. Szép példákat hozott a fejlesztő biblioterápiával kapcsolatban, ecsetelte, hogy szomorú családi események, traumák után milyen nagy szerepe volt a jól időzített, találó történeteknek. Én az olvasás megszerettetéséhez javasoltam ötleteket: a gyermek-olvasótípusok bemutatása után beszéltem a kezdeményezés, a partnerkapcsolatok fontosságáról, az átvezető olvasmányok jelentőségéről és különböző trükkökről, melyekkel kedvet teremthetünk a gyerekeknek a betű, az olvasás megszeretéséhez. Rövid kulturális műsor következett Faragó Laura népdalénekes szereplésével, majd átadták az alkotói díjat Csoóri Sándornak, az idei Könyvszalon díszvendégének. Boldizsár Ildikó meseterapeuta csodálatos történeteket mesélt a mese fantasztikus erejéről, mely kisiklott életeket, elfásult embereket hozott vissza az élhető életbe. Ezután Valaczka András magyar szakos pedagógus ismertette az ún. KID-programot, melynek lényege: gyermekközeli olvasmányokkal kell segíteni a gyerekek elemi kíváncsiságát. Örülök, hogy részt vehettem ezen a szép konferencián. S.L.S.

Szólj hozzá!

*