Iskolai könyvtári videók

Bejegyzés ideje: 2007. június 06., szerda. Kategória: Iskolai könyvtárak,Közoktatás,Szakmai anomáliák. Szerző: konyvtarostanar

Az alábbiak lejátszásához ajánlom a VLC médialejátszó programot, amely ingyenesen letölthető innen: >> (Nekem legalábbis ezzel sikerült lejátszanom…)

Nemrégiben ezen a fórumon és a levelezőlistánkon is többen ötleteltünk azon, hogy magyar gyerekekkel is tudnánk olyan iskolai könyvtárakat népszerűsítő videókat készíteni egy-egy projektmunka keretében, amelyeket pl. a YouTube-on láthatunk – sőt, akár jobbakat is!

Két kiskunfélegyházi kolléganő (Kőháziné Kovács Mária és Csernyánszky Erzsébet) rábuzdultak az elmúlt hetekben a témára, egy általános iskolában és egy közgazdasági szakközépiskolában készültek gyerekek közreműködésével az alábbi videók.

Közgé

Platán

Itt lesznek letölthetők a videofilmek. Sajnos erre a blogra méretüknél fogva nem sikerült feltennem ezeket, ezért a napokban a KTE honlapjára teszem fel – onnan tölthetitek majd le. Javaslom, hogy addig is telepítsétek a fenti VLC lejátszót. A videókat ebben a programban fájlként megnyitva lejátszhatók lesznek, csak előtte mentsétek le majd a video fájlokat a saját gépetekre.

Igyekszünk még egy kicsit finomítani a fájlok méretén és lejátszhatóságán, hogy ne legyen a későbbiekben nehézkes, pl. Windows Media Playerrel simán lejátszhatók legyenek.

Viszont garantálom, hogy érdemes vacakolni ezzel, és megnézni majd a filmeket, mert a kolléganők irányításával a gyerekek nagyot alkottak az iskolai könyvtárak védelmében! Én szó szerint meghatódtam a végére…

Gratulálok a kolléganőknek és az alkotó gyerekeknek is, a KTE programjain le fogjuk ezeket játszani a szélesebb szakmai közönségnek is!

Szólj hozzá!

*