Ötletek

Bejegyzés ideje: 2007. május 30., szerda. Kategória: Innovációk. Szerző: konyvtarostanar

Jártomban-keltemben mindig jó ötleteket látok/hallok/kapok kollégáktól. A mai kompetenciamérésen mérésbiztosként jártam Újpesten egy közgazdasági szakközépiskolában – és ha már ott jártam, “meglátogattam” a helyi kollégát is a könyvtárban. Beszélgetés közben merült fel egy jó ötlete: miért ne ajánlhatnánk fel mi, iskolai könyvtárak is egymásnak leselejtezés előtt a feleslegessé vált könyveinket, folyóiratainkat? Ez a blog helyet adhatna az ilyen felajánlásoknak, cseréknek is.

Persze nem a végképp használhatatlan dolgokra gondolunk, hanem fölöspéldányok cseréjére, vagy az adott iskolában már nem használatos tankönyvcsaládokra, drága nyelvkönyvekre, amelyeket más iskolában még használnak esetleg, stb. Arra kérünk mindenkit, hogy a felajánlott szerző/cím listákat küldje el megjegyzésként a blogra. A kategóriák közül baloldalon válasszátok a Csere/fölöspéldány kategóriát, és ezekhez a bejegyzésekhez tudjátok így ti is hozzáfűzni a magatok ajánlatát.

A név, e-mail cím megadásakor a szövegben az @ jelet helyettesítsétek a ‘kukac’ beírással, így megelőzhető a spamek özöne a postafiókotokban.

Akinek nagyon hosszú listája van, az adja meg a könyvek témáját, a szakterületet, és az érdeklődőknek közvetlenül elküldheti e-mailben a részletes listát. Egyéb – a témába vágó – ötleteket, javaslatokat is elküldhettek megjegyzésként ide.

7 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'Ötletek'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'Ötletek'.

  1. Ligeti Márta szerint...

    2008. június 25., szerda | 11:11

    Néprajzi ill. művészeti témájú könyvekre lenne szüksége az iskolának.Beszerzési keret egyenlő a nullával. Ha tudtok segítsetek. Köszönöm

  2. könyvtárostanár szerint...

    2008. március 17., hétfő | 11:09

    Figyelem, határon túli iskolai könytáraknak csak igény szerint juttassatok el használt tankönyveket, mert eltérő, hogy mit tudnak felhasználni és mit nem. (Őket is kötik a tanügyi előírások.)
    A témában érdemes megkeresni pl. a Hargita megyei könyvtárosokat, akiknek blogja innen is elérhető – lásd jobbra lent!
    A kollégákat pedig az egész Kárpát-medence térségében arra kérem, hogy jelezzék, ha az ilyen felajánlások közül valamire szükségük van!

  3. Pataki Marianna szerint...

    2008. március 17., hétfő | 11:05

    Sok-sok, föleg természettudományos tankönyvet szeretnék felajánlani, javarészt a 90-es évek elejéről. Ha esetleg tudtok olyan szervezetről, amelyik a határon túli magyar iskolák számára felvállalja az ajándék tankönyvek szállítását, kérlek értesítsetek!
    Köszönöm!
    Pataki Marianna

  4. Bondor Erika szerint...

    2008. január 19., szombat | 19:30

    Használt számítógépek beszerzéséhez ötletem: meg kell környékezni a környéken/ településen piacvezető bankot, bankhálózatot – hatékony, ha ennek az intézményvezetőt is megnyered.
    A bankok gyakrabban selejteznek, és jó állapotú gépekre lehet így szert tenni.
    Cserébe fel lehet ajánlani hirdetési felületként a könyvtári honlapot, blogot, elhelyezhetünk a könyvtárban banki ismertetőket, stb.

  5. Molnár Jolán szerint...

    2008. január 18., péntek | 10:22

    Jó ötlet, nagyon örülök neki. Én egy általános iskolában dolgozom. A 2007. évi könyvtári fejlesztésünk 12.000,- Ft volt. Semmire nincs pénz. Nagyon szeretnék használt számítógépet/gépeket szerezni, kapni valahonnét, pályázni rá. Sehonnét, semmilyen segítséget nem kapok. Adjatok ötletet!
    Köszi. Sziasztok!

  6. Hock Zsuzsanna szerint...

    2007. július 06., péntek | 15:29

    Az ötlet jó, de a jogszabályi háttér mást ír elő. De talán lehet valamit azzal is tenni… hzs

  7. Bogyó szerint...

    2007. június 04., hétfő | 20:56

    Jónak tartom az ötletet, esetleg még érdemes a konkrét lebonyolításon gondolkodni (pl. postaköltség stb.)

Szólj hozzá!

*