Könyvtári szoftverek

Bejegyzés ideje: 2007. május 29., kedd. Kategória: Hírek,Iskolai könyvtárak,Könyvtári informatika,Közoktatás. Szerző: konyvtarostanar

Felhívom a figyelmeteket, hogy a közoktatási intézményekben eddig is meglévő informatikai normatívából az iskolai könyvtár informatikai eszközfejlesztései is finanszírozhatók, ez az idén tovább bővült a könyvtári szoftverekkel – lásd az OKM honlapján:

A 3. pontban a könyvtári szoftverekről ezt írják:
“Az iskolai könyvtári szoftverek szakmai és informatikai normatíva terhére történő felhasználási jogának megszerzéséhez a Programtanács akkreditációs eljárást bonyolít le.A szoftverrel szemben támasztott követelményeket és az eljárás lebonyolítási szabályait a Programtanács 2007. június 15-ig teszi közzé a minisztérium honlapján.”

Vagyis a következő tanévtől figyeljetek, hogy mely könyvtári szoftverekre és milyen célra biztosít a normatívából az OKM az iskolai könyvtárak fejlesztésére anyagi eszközöket. (Pl.: adatbázis-bővítés, verziófrissítés, szoftverkövetés, új könyvtári szoftver vagy modul megvásárlása, stb.)

Minderre nektek kell figyelnetek, mert az intézményvezetők ezt még nem tudják, új fejlemény. Az informatika szakosok, rendszergazdák meg nem eléggé érdekeltek – tisztelet a kivételnek! – a könyvtári informatikai eszközök fejlesztésében. Arról nem is beszélve, hogy sok helyen szeptembertől már nem is lesz rendszergazdai státusz az iskolákban… 🙁

Szólj hozzá!

*