KTE ajánlása fenntartóknak

Bejegyzés ideje: 2007. május 22., kedd. Kategória: Iskolai könyvtárak,Közoktatás,KTE,Más szervezetek,Szakmai anomáliák. Szerző: konyvtarostanar

A KTE januárban egy ajánlást készített fenntartók számára, a közoktatási intézmények átszervezése során kialakult helyzet ismeretében, az iskolai könyvtári szolgáltatások és az alapellátás fenntartásának érdekében.

A javaslat itt letölthető: kte-jav.doc

Az ajánlást a közoktatási-könyvtári vegyesbizottság elé terjesztettük, az OPKM (Varga Katalin) és az OKM Könyvtári Osztályáról Kenyéri Katalin egyetértésével. Szeretnénk elérni, hogy a fenntartóknak szóló ajánlás az OKM honlapjára felkerülhessen, és helyi szinten a kollégák, intézményvezetők a fenntartók figyelmét felhívhassák rá, felhasználhassák a helyi érvelésben. A későbbi esetleges fejleményekről itt is tudósítani fogok.

Bondor Erika

KTE elnök

4 hozzászólás ehhez a bejegyzéshez: 'KTE ajánlása fenntartóknak'

Iratkozz fel a hozzászólások RSS értesítőjére vagy TrackBack ehhez: 'KTE ajánlása fenntartóknak'.


  1. 2007. május 30., szerda | 18:32

    […] KTE ajánlása fenntartóknak […]


  2. 2007. május 25., péntek | 10:28

    Köszönjük – s azt hiszem, mi szakértők, szakfelügyelők is-, ezt az alapos, hasznos anyagot. Mindenképpen egy lépcsőfoknak tekintem az iskolai könyvtárügyben, a jogi szabályozásban. Persze felfele vivőnek. Sajnos amiért erre szükség volt, s amiért még nyomatékosításul használom is, az viszont zuhanás lefele. Ettől függetlenül minden helyzetből ki lehet, ki kell hozni a legjobbat!

    Szép pünkösdölést: Évi.

  3. Bondor Erika szerint...

    2007. május 24., csütörtök | 19:43

    Varga Katalin is besegített az OPKM-ből. De az “alapanyag” legnagyobbrészt Melykóné Tőzsér Judit munkája volt… És azért mi, többiek is belekontárkodtunk. 🙂

  4. Nagy Attiláné szerint...

    2007. május 23., szerda | 13:32

    Köszönet ezért a szakszerűen összeállított anyagért!
    Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek, akinek hivatalból érvelnie kell az iskolai könyvtár fennmaradásáért, szakszerű működtetéséért. Remélem, csak rémhírek azok az információk, melyek szerint több fenntartó figyelmen kívül hagyja az iskolai könyvtár működtetésére vonatkozó törvényi és rendeleti szabályozást!

Szólj hozzá!

*