Helyismereti konferencia – Eger, 2009

2009. július 20. hétfő – 21:55 | Írta: Oros Sándor

A Hangtárnok már megígérte, most pedig megszületett a (kissé hosszúra nyúlt) beszámoló nyaucicától. Szóval ezt látta Egerben:

Mikor éjfélt üt az óra…

Az idei év helyismereti konferenciája Eger városában került megrendezésre.

Enyhe lelkesedéssel keltem útra, már előre fárasztott az öt órás buszút (mivel a vonat min. 3 átszállásos lett volna) és nagyobb érdeklődést mutattam az elutazás előtti napon kapott vadonatúj bicajom iránt és különben is 3 hete szabin vagyok, minthogy szakmai konfira menjek.

Végül is felszerelkeztem mp3-mal meg hosszas nézelődés után kiválasztott olvasnivalóval. HP6-ot nem akartam vinni, a Vukot nem találtam, gondoltam jó lesz az Egri csillagok(??). Ugyanis a kötelezőket minden évben újra kiolvasom. Kedves Olvasók! ha nektek azonnal leesett, nekem nem, csak fél óra elteltével, hogy milyen témájú könyvet is pakoltam a hátizsákomba.

Az út alatt persze csak zenét hallgattam és érdeklődéssel figyeltem merre is visz a busz és a rallysofőrünk, aki többet ment az út másik oldalán mint saját sávjában. De biztos a közutak állapota miatt.

Megérkezve Egerbe, a kedves ottani kollegák már táblácskákkal vártak bennünket és kísértek szállásunkra ill. a konferencia helyszínére a belváros szívében fekvő Szent János Házba.

Az épület korából és jellegéből adódóan komoly és kellemesen hűvös hangulatot árasztott a nyári forróságban.

A tanácskozást a 2008-as év könyvtárának igazgatóasszonya nyitotta meg a város és a megye jeles személyeivel. Kik, egyformán hangoztatták milyen fontos a helyismeret + a könyvtár a város életében és hogy kölcsönösen szeretik és támogatják egymást.

A köszöntök után sor került a hagyományosan minden évben kiosztott Kertész Gyula-díj átadására. Amelynek idén szegedi vonatkozása lett. J Gyuris György a szegedi Somogyi-könyvtár nyugalmazott igazgatója kapta a kitüntetést. Innen is még egyszer gratulálok az Igazgató Úrnak.

A nap hátralévő részében isteni finom pogácsák (bárhonnan is volt és akárki sütötte nagyon jó volt), édes sütik, finom kávék, üdítők vártak a szünetben minket és még 3 előadás.

Papp István a Fszek ny.igazgatója saját a helyismereti gyűjteményekkel kapcsolatos élményeit elevenítette fel. Előadásának egyik kedvenc mondata számomra így szólt: „…a helyismereti gyűjteményt akkor is megtartja a főváros, ha minden mást kidob…”

Hála az égnek!

Löffler Erzsébet az egri főegyházmegyei könyvtár különböző gyűjteményeiről beszélt, megszámlálhatatlan sok számadattal felsorolta mennyi kincset is rejtenek az egyházmegye különböző gyűjteményei (pl. Goethe dedikációs kötet és Mozart kézirat).

Czeglédi László pedig az egri felsőoktatás helyismereti képzéséről és az oktatás problémáiról beszélt. Számomra előadása nagyon érdekes volt. Teljes mértékben egyetértek vele, hogy a könyvtár szakon önálló tárgy legyen a helyismeret. S bizony a gyakorlat során én is inkább helytörténetet tartok nem helyismereti oktatást. (Bocsánat érte, de gyorsabb és tényleg a szívemhez közelebb áll). Ha valaki még kíváncsi az előadására bőszen jegyzeteltem elküldöm mailban.

Az első nap végül 2 órás városnéző/várt megmászó sétával (újfent rájöttem nagyon széles az egri várfala és félek tőleL) majd katonai bemutatóval (melyet az Egri Vitézlő Oskola tagjai tartottak) folytatódott. Láttunk korabeli divatot, fegyvereket, szkita és egyéb harcmodor bemutatót és rekonstruálták nekünk Vicuska és Jumurdzsák párbaját is (Egri csillagok na tessék ki ne tudná!!). Majd a bemutató után dobszóval és vitézeink sorfala között vonultunk be a 2008-as év könyvtára szentélyébe tartott állófogadásra.

Pezsgők, borok, finom hidegtálak, melegételek rengetegében, akinek nem sikerült elveszni és még ereje is maradt megtekinthette a könyvtárat. Minden egyes helységében kedves egri kollegák bujkáltak és várták a kíváncsi „külföldit” és meséltek és válaszoltak kérdéseinkre.

Nagyon szép az egri könyvtár, irigylem a kényelmes foteljeiket és a szép cserépkályhájukat. Ez a két dolog azt hiszem teljesen szakmai észrevétel volt tőlem.

Természetesen nem maradhatott ki a látogatásból az ottani helyismereti gyűjtemény sem, majd a másik épületben lévő zenei gyűjtemény. Trinity birodalmában egy kis idő után csak lebuktam ki is vagyok, de érdekes storykkal lettem gazdagabb. Egy debreceni kollegától megtudhattuk, mennyire káros is volt az életünkre nézve a tornasor és milyen finom is egy könyvtárban fagyit enni.

Sajnos nem emlékszem már miért, de „halálos fenyegetést J” kaptam Trinitytől, hogy ne merészeljek valamit megírni, de elfelejtettem mi volt az, úgyhogy bocsi érte, ha leírtam. Az ajándékot amit küldött a szegedieknek ezúton is köszönjük szépen.

Az est hátralévő részében még megcsodáltuk a szépen terített állófogadás romjait és városnéző körútra indultunk a két szakértő helyi erő Trinity és Ági vezetésével. Kis csapatunk nem okozott nagy riadalmat az első szórakozóhelyen a Bíborosban (telt ház és senki nem adta át a helyet) szóval továbbmentünk egy másikba. Maradjunk annyiban az afterparty v. workshop alatt orosz dalok, nyelvtőrök, cd v. dvd írás technikai fortélyai (mittomén melyik??) és másnapi előadás tervezetek hangzottak el.

Leander még jön nekünk az általa megígért előadásmóddal mi meg a transzparenssel neki. Sajnos a katolikus kollégiumok már 10 órakor nyugovóra térnek a számunkra meghosszabbított éjféli kijárási tilalmat megtisztelve Katival jó kislányként hát hazarohantunk és bebocsátást kértünk pontban harangszóra. A többiek továbbindultak az egri éjszakába és még fél 3ig buliztak.

A másnapra tervezett négy előadásból sajnos csak 3 valósult meg. Két előadó is betegség miatt lemondta. Így Vincze Andrea és Kármán László előadását hallgathattuk meg az Europeanal Local projektről. Leander megkegyelmezett a hallgatóságnak és kevesebb 3betűs kombinációt használt, mint anno nálunk Szegeden. Bánkeszi Katalin két előadást tartott gyors egymásutánban. A nemrégiben indult Magyar Digitális Képkönyvtárat mutatta be és az elmaradhatatlan csokinyeremény játékát idén se felejtette el. Majd a betegséget jelentett Hegyi Ádám előadását olvasta fel befejezésül a Mokka-R és a helyismereti gyűjtemények kapcsolatáról.

Az előadások alatt leszakadt az ég Egerben és fenyegette a délutáni kirándulást, de végül is megkegyelmezett az idő és a kollegák elutazhattak a Bükkbe.

Sajnos a kirándulásról én már nem tudok beszámolni mert hazautaztam, de amit láttam, hallottam nagyon tetszett és örülök, hogy Trinityt is megismerhettem.

Természetesen az általam vitt könyvbe bele se néztem Egerbe és az út alatt. Hazaérve kezdtem el olvasni és mire a beszámolót is megírtam már be is fejeztem!

ps:

Köszönjük Trinity! 😉

szalveta

 1. Nincs komment a bejegyzéshez: “Helyismereti konferencia – Eger, 2009”

 2. hahó, sziasztok.
  (bocsi, hogy csak most, de lakást festettünk).
  annyira örülök, hogy megismertelek nyaucica, s hogy jól érezted magad nálunk.
  S ne törődj a nickneveddel kapcsolatos cinkelésekkel 🙂
  Nekem is mondták, hogy nem is hasonlítok Trinityre, pedig de 🙂
  Főleg ha felveszem a hosszú bőrkabátom, hátrazselézem a hajam, mint két tojás.
  Emlékszem, hogy megfenyegettelek, hogy meg kell hogy öljelek, ha elárulsz valamit, de ha megfeszülök, sem emlékszem, mit nem szabad elárulnod.
  A Bíborost meg majd még felkeressük, csak időben helyet kell foglalni. Meg azért tervezek nektek egy Szépasszony-völgyet is, ha jösztök. 🙂

  Trinity írta (2009 Júl 22, szerda)

 3. s remélem szép lett a lakás! reszkess mert még egyszer azt is megnézzük ;-))

  oross írta (2009 Júl 22, szerda)

 4. egyetértek orossal azt is megnézzük!!!
  meg még egyszer a várat is!!!!
  Azéé pihizz is!!!

  nyaucica írta (2009 Júl 22, szerda)

 5. ma van a szülinapom, úgy hogy este megyünk a Szépasszony-völgybe, pihenni 🙂

  Trinity írta (2009 Júl 22, szerda)

 6. trinity: ez komoly? mert az enyém is! 😉
  akkor Boldog Szuletesnapot!

  oross írta (2009 Júl 22, szerda)

 7. tényleg? nagy emberek, ha….:-)
  Boldog szülinapot neked is!

  Trinity írta (2009 Júl 23, csütörtök)

 8. köszönöm a képeslapot!
  és tegyük közhírré, hogy ma pedig Slash szülinapja van 🙂

  Trinity írta (2009 Júl 23, csütörtök)

 9. Én nekem nem tegnap volt azzé még irhatok???

  Itt is Boldog szülcsinapot Nektek!

  nyaucica írta (2009 Júl 23, csütörtök)

 10. NYC, boldog másnapot! (-8

  leander írta (2009 Júl 23, csütörtök)

 11. Köszike!
  De te tudsz valamit?? Épp lázasan vok otthon 🙁

  nyaucica írta (2009 Júl 23, csütörtök)

 12. jobbulást nyaucica, nem elég a nagy meleg, még belülről is égsz.
  nagy a hőség nálunk is, tetőtér, gondolhatjátok.
  beruháztam egy 3000,-Ft-os hightech teszkós ventillátorra, csak úgy hűsít 🙂
  közben dúdolom leander zsengéjét a mandulákról, leander, nincs valami ihleted hőség-hűsít rímpárra?

  Trinity írta (2009 Júl 23, csütörtök)

 13. Nyaucica, köszi a beszámolót! Új biciklid van? Milyen? És jobbulást!
  Trinity, így utólag is boldog szülinapot! És kösz a szép ajándékot! 😉

  csbk írta (2009 Júl 23, csütörtök)

 14. Csbk téged a Trinity külön is üdvözölt és nagyon megismerne Már 🙂
  Azt hiszem megmaradok, reggel már nem voltam lázas igy bejöttem dolgozni..
  A bicajom Caprine Greenway 2009-es bordó/ezüst meseszépség
  Nagyon imádom!!!!!!!
  Az a dal az nekem is a fejembe van!!!
  Hirdessünk rímpárbajnokágot! 🙂

  nyaucica írta (2009 Júl 24, péntek)

 15. (trinitiy, gondolom téged nem hagy “hidegen” a hammond orgona, akárhogy írják is.. no meg a rokk ugye, az is van benne, nem beszélve egy kis garázs-jeee-ről a la bigferó..)

  hőség-hűsít poem on demand:


  Heverek ha mondom, hegynyi helyt a hőség,
  hóvárak hiányát hömpölygi egy hő-stég
  Homárokk hetyke hada hordó-hasamon hasít. Jaaa,
  hű haver Hammondom húzós hangja hűsít, jeee!

  leander írta (2009 Júl 24, péntek)

 16. Zsiri után én is kifeküdtem

  nyaucica írta (2009 Júl 24, péntek)

 17. webfordítás:

  I am lying if I say it, mountain the heat,
  the deficiency of snow castles flows a heat pier
  The pert army of lobsters my barrel stomach rips. Jaaa,
  faithful pal my Hammond dicey sound refreshes, jeee!

  kis lektorálás és ez is mehet a stúdióba (-8

  leander írta (2009 Júl 24, péntek)

 18. nem csoda, hogy a német sztárok is inkább angolul énekelnek:

  Ich lüge, ob ich es, Berg die Hitze sage,
  überflutet der Mangel an Schnee-Schlössern einen Hitzeanlegesteg
  Die kecke Armee von Hummern meine Barrelmagen-Risse. Jaaa,
  treuer Freund mein Hammond erfrischt heikler Ton, jeee!

  leander írta (2009 Júl 24, péntek)

 19. köszi csbk…

  leander, le vagyok nyűgözve…
  a hosszúhajú rock gitárosok után rögtön a második kedvenc hangszerem a Hammond 🙂
  Ma hallom is a hangját élőben, megyünk Sirokba, majd írok a Team Rock Bandről holnap, ott az szól.

  nyaucica, azt hiszem leandert nem lehet rímpárbajban legyőzni, de azért gondolkodom.

  Trinity írta (2009 Júl 24, péntek)

 20. Szerintem megvan a győztes de azé meg próbáld meg! Jó bulizást!

  nyaucica írta (2009 Júl 24, péntek)

 21. Hű, ez kezd elfajulni. 🙂
  De mindenképp: hajrá! (Kinek Sirokban, kinek Szegeden, kinek Egerben a hűvös (!) módszertanban.

  Zsiri írta (2009 Júl 24, péntek)

 22. Még az oross nem moderált ki minket úgyhogy mehet 🙂

  nyaucica írta (2009 Júl 24, péntek)

 23. nem vagyok én olyan moderálós típus…csak egyre jobban irigykedem, hogy kihagytam ezt az Egert idén…de legalább az olvasóiterket is jól hűtjük 😉

  oross írta (2009 Júl 24, péntek)

 24. Hát én emlékszem hogy valaki megigérte eljön Egerbe!!!
  max. majd kimoderálja ezt a hozzászólást 🙂

  nyaucica írta (2009 Júl 24, péntek)

 1. 1 Trackback(ek)

 2. 2009 Júl 22, szerda: Tüllben ülve - Hangtárnok

Kommentáld!

*

dosing valium; Xanax Benzo pediatric diazepam, ambien sonambulism Xanax Anxiety veterinary use of ativan lorazepam unconsciousness Depression Anxiety Agoraphobia ativan sublingual prescribing information safe to break ambien cr, Mgs Of Xanax valium cipro "levadopa ambien folic acid brown" Beta Blocker Interaction Xanax lethal ativan dose no rx valium or diazapam Sleep And Panic Attacks ambien risks during last trimester ativan for muscle spasms What Is Xanax Ingredient prenatal ambien ativan discreet from europe Lexapro With Xanax lorazepam dosing for daily headach? ativan and depression Mixing Methodone And Xanax valium mg ambien canine interaction,

Xanax Thyroid

valium dosis valium canine dossage Buy Xanax Mastercard Ups ambien affecting lymph system zolpidem vs eszopiclone, Holistic Treatment Of Panic Disorder equivalent dose lorazepam diazepam zolpidem ingredient Natural Remedy For Panic Attacks vd of lorazepam and diazepam ambien cr godage Xanax Alzheimer diazepam derivative ambien vs sonata? L-threonine Panic Attacks ativan to help sleep diazepam dentst; Agoraphobia Chakra

geriatric valium,

nrop ambien prices good find Preparing Alprazolam For Injection valium mg "what is stronger than valium" Doctors Anxiety Or Panic Attacks ambien breastfeeding; dangers of wellbuterin and lorazepam Xanax Classification ambien on line-no perscription zolpidem manufacturers Can Chiropractors Wright Prescriptions For Xanax ambien cr diemensions valium interactions Can Panic Attacks Cause Miscarriages tylenol and ambien ezmedz valium complaints Gg 258 Xanax Id what ativan does in your brain ambien sonambulism Recommended Books On Panic Attacks veterinary use of ativan lorazepam unconsciousness Abilify Anxiety Disorders ativan sublingual prescribing information ativan sublingual prescribing information Onset Time Of Oral Xanax valium cipro "levadopa ambien folic acid brown" Xanax Strenght Doses lethal ativan dose no rx valium or diazapam Imuran And Xanax ambien risks during last trimester ativan for muscle spasms Xanax .5 Price Pharmacy prenatal ambien ativan discreet from europe 2mg Xanax Online lorazepam dosing for daily headach? diazepam zolpidem purchase online Xanax For Dizziness valium mg ambien cr reviews Viagra With Xanax valium dosis valium test Diagnosing Panic Disorder ambien affecting lymph system zolpidem vs eszopiclone, Essential Familial Tremor equivalent dose lorazepam diazepam zolpidem ingredient Safety Of Injecting Xanax vd of lorazepam and diazepam ambien cr godage Sexual Favors To Get Xanax diazepam derivative danny whitten overdose diazepam? Panic Attacks With Sex ativan to help sleep

diazepam dentst;

Ncs Emg And Xanax geriatric valium, ambien 10g Agoraphobia Recovery valium mg "what is stronger than valium" Xanax Street Prices ambien breastfeeding; dangers of wellbuterin and lorazepam Does Trazadone React With Xanax ambien on line-no perscription zolpidem manufacturers Long Term Use Xanax ambien cr diemensions valium interactions Fatigue Weight Gain Anxiety Panic Attacks tylenol and ambien ezmedz valium complaints Benzodiazepines And Anxiety Disorders what ativan does in your brain ambien sonambulism Agoraphobia Help veterinary use of ativan lorazepam unconsciousness Shelf Life Xanax Xr ativan sublingual prescribing information ativan sublingual prescribing information Taking Zanax For Panic Attacks valium cipro "levadopa ambien folic acid brown" In The New Anxiety Disorders lethal ativan dose no rx valium or diazapam Prescription For Panic Attacks ambien risks during last trimester ativan for muscle spasms Chaep Alprazolam 2 Mg prenatal ambien ativan discreet from europe Xanax Overnight Shipping No Prescription lorazepam dosing for daily headach? diazepam zolpidem purchase online Overdose Of Xanax valium mg ambien canine interaction, Do Stimulants Worsen Panic Attacks valium dosis valium test Essential Tremor Treatments ambien affecting lymph system zolpidem vs eszopiclone, Xanax Withdrawal Schedule equivalent dose lorazepam diazepam zolpidem ingredient Pharmacology Panic Disorder vd of lorazepam and diazepam ambien cr godage What Does Xanax Do diazepam derivative danny whitten overdose diazepam? Cheapest Xanax Pills ativan to help sleep "valium for flying" Generic Xanax Online geriatric valium, what ambien look slike Detoxing Off Xanax valium mg "what is stronger than valium" Effexor Xr For Panic Disorder ambien breastfeeding; dangers of wellbuterin and lorazepam Us Pharamacy Xanax No Prescription ambien on line-no perscription zolpidem manufacturers Xanax Enema ambien cr diemensions valium interactions Buy Xanax And Ambien Onlie tylenol and ambien ezmedz valium complaints 1 Mg Of Xanax To Fly what ativan does in your brain ambien sonambulism Xanax And Urine Drug Test veterinary use of ativan lorazepam unconsciousness Add And Panic Attacks ativan sublingual prescribing information ativan sublingual prescribing information Institute Panic Disorder Therapy Los Angeles valium cipro "levadopa ambien folic acid brown" People With Panic Disorder lethal ativan dose no rx valium or diazapam Xanax To My Cat ambien risks during last trimester ativan for muscle spasms Signs Of Anxiety Disorders prenatal ambien ativan discreet from europe

What Are Xanax Bars

lorazepam dosing for daily headach? length lorazepam stays in system All Anxiety Disorders valium mg

ambien canine interaction,

Search Results Buy Alprazolam

valium dosis

valium huge sale
Xanax Pay By Check
ambien affecting lymph system valium without a rx Asthma Essential Tremors equivalent dose lorazepam diazepam zolpidem ingredient Xanax Dog vd of lorazepam and diazepam ambien cr godage Herbs To Help Panic Attacks diazepam derivative ambien vs sonata? Ingredients For Alprazolam ativan to help sleep "valium for flying" Shame Panic Attacks geriatric valium, what ambien look slike Panic Attack Disorder Living With Someone valium mg "what is stronger than valium" Inject Alprazolam

ambien breastfeeding;

ambien for sale next day delivery Xanax And Heart Disease ambien on line-no perscription zolpidem manufacturers Is Xanax Safe ambien cr diemensions valium interactions Withdrawal Symptoms Of Xanax

tylenol and ambien

ambien sleeping Schools Special Education Panic Attacks what ativan does in your brain ambien sonambulism Allergic Reaction Panic Attacks veterinary use of ativan lorazepam unconsciousness Cheap Alprazolam Online ativan sublingual prescribing information ativan sublingual prescribing information Drugs Xanax valium cipro ambien stopping Getting Off Xanax lethal ativan dose no rx valium or diazapam Xanax Addiction Treatment Drugs Abuse ambien risks during last trimester

ativan for muscle spasms

Xanax Versus Lorazepam prenatal ambien no prescription valium overnight Xanax And White Blood Cell lorazepam dosing for daily headach? diazepam zolpidem purchase online Buy Xanax Without Prescri valium mg ambien canine interaction, Prayer Can Help With Panic Attacks valium dosis valium test Buy Xanax Prescription Require
ambien affecting lymph system
valium without a rx Panic Disorder Journal Papers equivalent dose lorazepam diazepam zolpidem ingredient Living With Panic Attacks vd of lorazepam and diazepam ambien cr godage Panic Attacks Same Time Evreyday diazepam derivative danny whitten overdose diazepam? Xanax Footballs ativan to help sleep diazepam dentst; Xanax Federal Express geriatric valium, what ambien look slike Xanax Time valium mg "what is stronger than valium" Cognitive Behavioral Treatment Panic Attacks

ambien breastfeeding;

ambien for sale next day delivery B-12 Injection Panic Attacks ambien on line-no perscription zolpidem manufacturers Canadian Online Pharmacy Xanax ambien cr diemensions valium interactions Beating Panic Attacks tylenol and ambien ezmedz valium complaints Getting Off The Drug Xanax what ativan does in your brain ambien sonambulism Xanax Verses Valuim veterinary use of ativan lorazepam unconsciousness Breathing Exercises To Stop Panic Attacks ativan sublingual prescribing information ativan sublingual prescribing information Canada Drugs No Prescription Xanax valium cipro ambien stopping Legal Xanax With No Prescription lethal ativan dose no rx valium or diazapam Xanax G3722 ambien risks during last trimester ativan for muscle spasms Chat Room Rules Panic Anxiety Disorders prenatal ambien ativan discreet from europe Cozumal Xanax lorazepam dosing for daily headach? ativan and depression Buy Cheap Xanax Without Prescription valium mg ambien canine interaction, Adiction To Xanax valium dosis valium test Assessment Tools For Diagnosing Anxiety Disorders ambien affecting lymph system zolpidem vs eszopiclone, Panic Attacks Natural Suplements equivalent dose lorazepam diazepam zolpidem ingredient Pictures Of Panic Disorders vd of lorazepam and diazepam ambien cr godage Compare Valium And Xanax diazepam derivative ambien vs sonata? Xanax Online United States ativan to help sleep "valium for flying" All About Buy Xanax geriatric valium, what ambien look slike Is Clonazepam Or Xanax Better valium mg "what is stronger than valium" Buy Xanax Online Fast ambien breastfeeding; dangers of wellbuterin and lorazepam Ansioliticos Alprazolam ambien on line-no perscription zolpidem manufacturers Xanax Biochemical Receptor Actions ambien cr diemensions valium interactions Get Xanax tylenol and ambien ezmedz valium complaints Kinds Of Panics Disorders what ativan does in your brain ambien sonambulism Buying Alprazolam Online veterinary use of ativan lorazepam unconsciousness Best Price On Xanax ativan sublingual prescribing information safe to break ambien cr, Buy 0.25 Mg Alprazolam valium cipro "levadopa ambien folic acid brown" Cheap Online Pharmacies Xanax Cod lethal ativan dose no rx valium or diazapam False Positive Drug Test Prescription Xanax ambien risks during last trimester ativan for muscle spasms Xanax Use Among Teens prenatal ambien ativan discreet from europe Xanax Urine Detected Up To lorazepam dosing for daily headach? diazepam zolpidem purchase online Medicine And Xanax valium mg ambien canine interaction, Breastmilk And Xanax valium dosis valium test Buy Alprazolam Direct From Pharmacy ambien affecting lymph system zolpidem vs eszopiclone, Drug Information Alprazolam Print Version equivalent dose lorazepam diazepam zolpidem ingredient Essential Tremor N vd of lorazepam and diazepam ambien cr godage Joseph Logan Panic Disorder diazepam derivative ambien vs sonata? Zonegran For Essential Tremors ativan to help sleep diazepam dentst; Photo Image Xanax geriatric valium, what ambien look slike Overnight Shipping Xanax valium mg "what is stronger than valium" Buy Xanax On Line ambien breastfeeding; dangers of wellbuterin and lorazepam Self Absorbation Panic Disorder ambien on line-no perscription zolpidem manufacturers New Blood Pressure Medicine Xanax ambien cr diemensions valium interactions Does Xanax Make You Tired

tylenol and ambien

"));