Farkas Ferenc

Bemutatjuk december 13-ai, Könyvtárak és a hiteles tájékoztatás – avagy mit tehetünk az álhírek terjedése ellen című konferenciánk és interaktív gyakorlati workshopunk előadóit.

Következő előadónk: Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár igazgatója. Előadásának címe: “Egy valóság ezer ruhája” – a könyvtárak információs, edukációs és innovációs gyakorlatai és lehetőségei az álhírek terjedése ellen.

„1996-tól vagyok a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársa. 2002-től a Lőrinci Nagykönyvtár vezetőjeként a „Világképző – kultúra, tudomány, művészet” sorozatot szerveztem, mely országosan is ismert lett. Ebben az időben hátránykompenzációs és pedagógiai programok részese is lehettem. 2010-től a FSZEK 1. régiójának igazgatójaként irányítottam 8 fővárosi kerület könyvtárainak szakmai munkáját. 2017 és 2020 között a Múzeumi és Könyvtári Fejlesztések Mindenkinek EU-projekt keretében megvalósult Az én könyvtáram program szakmai vezetőjeként köznevelést támogató könyvtári szolgáltatások fejlesztéséért dolgoztam.

2021-től irányítom a FSZEK Központi Könyvtárának tevékenységét. Az elmúlt egy évtizedben különböző olvasásnépszerűsítő kezdeményezések – többek között A vers legyen veled, Kortárs és kedvelt, Nekem az olvasás – lebonyolítása és külső helyszíneken megvalósuló könyvtári rendezvények szervezése egészíti ki feladataimat. A könyvtári kommunikáció, kapcsolattartás és a könyvtári ügyfélélmény megújítására törekszem. Nagyon fontosnak tartom a könyvtári jógyakorlatok megosztását, a szakmai tapasztalatcserét.”

 

A konferencia programja és jelentkezés itt:

https://www.facebook.com/magyarkonyvtarosokegyesulete/posts/pfbid0TK9gB2Q5eBfDzJVd4fvGUqeyMU4eTjU3HG5egq9KPwWdH4H5g2iWk9rzX7XKHyhBl

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe