IGÉNYFELMÉRÉS ÉS HELYZETELEMZÉS az MKE könyvtárszakmai és érdekvédelmi munkájával kapcsolatban

Kedves Kollégák!

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Elnöksége határozott véleménye szerint az egyesületi civil szakmai tevékenységünket akkor tudjuk még hatékonyabban végezni; a könyvtárügyért, a szakmánkért még eredményesebben akkor tudunk dolgozni, illetve az új egyesületi szakmai stratégiánkat elkészíteni, amennyiben feltárjuk az Egyesület jelenlegi helyzetét, elemezzük szakmai tevékenységét és egy konstruktív szakmai párbeszéd segítségével megvizsgáljuk a jelenbeli és jövőbeli egyesületi célokat, feladatokat és prioritásokat. Szeretnénk látni a Tagság, a könyvtárszakmai Közösség véleményét tevékenységünkről, az MKE könyvtárszakmai és érdekvédelmi munkájával kapcsolatban, illetve szeretnénk feltérképezni, hogy milyen területen van szükség fejlesztésre, milyen prioritásokat javasolnak a kollégák és a tagtársak a 21. század kihívásai tükrében az MKE jelene és jövője szempontjából.

 

A fentiek tükrében a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Elnöksége 2023. november 6-án a 2023-2027-es ciklus szakmai tevékenységének minél hatékonyabbá tétele érdekében elindít egy kérdőíves igényfelmérést, helyzetértékelést online és papíralapú formában.

 

 • A kérdőíves felmérés fő célcsoportjai: elsődlegesen az MKE tagsága, azonban természetesen nagy örömmel várjuk a jelenleg még vagy már tagsággal nem rendelkező könyvtáros és könyvtári, közgyűjteményi területen szakmai tevékenységet végzők véleményét és javaslatait is.
 • A kérdőíves felmérés időtartama: 2023. november 6. – 2023. december 15.
 • A kérdőíves felmérés online elérhetősége: https://forms.gle/giVRrwun4Fd3pqNZ7

 

A kérdőív kitöltése esetében az online kitöltést kérjük előnyben részesíteni, azonban lehetővé tesszük a kitöltést papíralapú változatban is. Papíralapú kitöltés esetén, kérjük, hogy a kérdőívet az mkekerdoiv@gmail.com  juttassák vissza.

 

Az MKE Elnöksége határozott célja szerint az Egyesületnek még jobban meg kell erősíteni szerepét és hangját az aktuális és kiemelt szakmai kérdésekben itthon és külföldön egyaránt. Az MKE sikeres működésének elengedhetetlen feltétele az átláthatóság és a megbízhatóság. Szeretnénk az MKE tagságát és a könyvtárszakmai Közösség tagjait még aktívabban és hatékonyabban bevonni a szervezeti életünkbe és szakmai tevékenységünkbe. Véleményünk szerint a hatékony könyvtárszakmai együttműködés és közös szakmai tevékenység módot biztosíthat arra, hogy a hazai könyvtárak és könyvtárosok életét, az MKE jelenét és jövőjét még pozitívabb irányba tudjuk változtatni és fejleszteni.  Fontosnak tartjuk, hogy minden jelenlegi és jövőbeli tagunk megtalálja a helyét és szerepét az MKE-ben és úgy érezze, hogy az idetartozás, a tagság plusz hozzáadott értéket jelent a szakmai és magánéletében egyaránt.

 

 

Kiemelt cél egy erős, átlátható és előre gondolkodó könyvtárszakmai Egyesület működtetése, amelynek fő alapját a tagjai, illetve a szakmánk minél gyümölcsözőbb képviselete jelenti.

 

Kérjük, osszák meg velünk gondolataikat, értékelésüket, ötleteiket, hogy Egyesületünk jövőbeli munkáját a tagság és a szakmai közösség véleményével összhangban tudjuk tervezni. 

 

Kérem, hogy küldjék meg a szervezeti tagoknak levelünket és a kérdőív elérhetőségét szíves kitöltés céljából.  A kérdőíves felmérés eredményét széles körben ismertetni fogjuk és ezen eredmények alapján tervezzük a jövőbeli rövid távú, közép távú és hosszú távú feladatokat és célokat.

 

Köszönjük szépen előre is támogató és segítő együttműködésüket.

 

Amennyiben kérdés merülne fel a felmérés kapcsán, kérem jelezzétek az alábbi email címen: mkekerdoiv@gmail.com.

 

Köszönettel és üdvözlettel:

 

Az MKE Elnöksége nevében:

Gerencsér Judit, elnök

 


A  kérdőív a képre kattintva is elérhető!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe