Manchin Róbert

Jelenleg az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságának a tagja.

Korábban dolgozott már az Állami Hangversenyzenekarban, az MTA Szociológiai Intézetének vezető kutatójaként, éveken keresztül vendégprofesszorként különböző amerikai és európai egyetemeken.

25 évig volt alelnöke a Gallup amerikai kutatóintézetnek és elnöke az Európai Gallup Intézetnek. 2015-től a Culture Action Europe elnökeként Brüsszelben a kultúra, az életminőség és fenntarthatóság összefüggéseivel kapcsolatos munkákat ösztönözte.

 

Előadásának címe az MKE 2023. március 29-i konferenciáján: A fenntarthatóság kultúrája és a kultúra fenntarthatósága

Fenntartható élet, fenntartható társadalom — mit érdemes fenntartani és mit nem? Az előadó a fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteket és véleményeket tekinti át adatok alapján. Az ideológiai és kulturális trendeket globális összehasonlítással igyekszik elhelyezni a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos viták és érdekek összecsapásainak fényében. A magyar társadalom fenntarthatósággal kapcsolatos nézeteit összehasonlítja más európai társadalmak adataival. Végül az életminőség és a fenntartható jó élet empirikus meghatározóiról fog röviden beszélni a kutatások alapján.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe