Népszámlálás

Együttműködési megállapodás a Központi Statisztikai Hivatal valamint a Magyar Könyvtárosok Egyesülete között

Kedves Kollégák!
2022. október 1. és november 28. között ismét népszámlálásra kerül sor Magyarországon, mely internetes önkitöltéssel és interjús kérdezéssel valósul meg. A háztartásoknak önállóan, interneten keresztül lesz lehetőségük kitölteni a kérdőívet. A népszámlálásban a részvétel mindenki számára kötelező.

Szeptember első hetében érkeznek a tájékoztató levelek a háztártásokba, a belépéshez szükséges kóddal együtt, amellyel a http://nepszamalas2022.hu/ honlapon a kérdőívkitöltő felületre belépve elvégezhető az adatszolgáltatás. A KSH igyekszik minél szélesebb körben népszerűsíteni az internetes önkitöltést.

Népszámlálás időszakában számítanak a könyvtárak és könyvtárosok segítségére a lakosság tájékozottságának növelésében, valamint az internetes válaszadás népszerűsítésében. Kérünk minden tagtársat, hogy hivatásunk szellemiségének megfelelően segítsük a lakosságot, támogassuk az adatszolgáltatás minél zökkenőmentesebb lebonyolítását a könyvtárak falain belül és azon túl is.

A 2011. évi népszámlálás és a 2016. évi mikrocenzus során megvalósult sikeres együttműködésünkre alapozva került sor a Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a Központi Statisztikai Hivatal közötti együttműködési megállapodás aláírására 2022. szeptember 14-én.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe