Szóllás Péter, az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztálya vezetője, tájékoztatása a védelmi intézkedések szigorításáról

Tisztelt Kollégák!

Tisztelt Tagtársak!

 

Az alábbiakban osztjuk meg szíves tájékoztatás céljából Szóllás Péter úr, az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztálya vezetője, tájékoztatását a védelmi intézkedések szigorításáról.

 

Tisztelt Főigazgató / Igazgató / Elnök Asszony/ Úr!

A tegnapi napon megjelent a Magyar Közlöny 2021. évi 36. számában a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021 (III.5.) Korm rendelet (továbbiakban Korm rendelet), amely a veszélyhelyzet következő heteire vonatkozóan állapít meg a hatályban lévő rendelkezéseket kiegészítő további részletszabályokat, amelyek 2021. március 8-tól hatályosak.

A Korm. rendelet egészségünk megóvása érdekében főképp a maszkviseléssel, az üzletek és szolgáltatások működésével, az oktatással, a közigazgatás működésével, az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban tartalmaz rendelkezéseket. A könyvtári és levéltári szolgáltatásokra vonatkozóan a Korm. rendelet 6.§-a fogalmaz meg egyértelmű rendelkezéseket, amely szerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani. Ezen rendelkezés értelmében a könyvtár és levéltár által személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtani nem lehet. A Korm. rendelet 14. §-a szerint ezen rendelkezések 2021. március 22-ig alkalmazandók, ebben az időszakban tehát kizárólag online szolgáltatás nyújtható.

Egyúttal kérem az intézménynek további együttműködését és kitartását annak érdekében, hogy megfékezzük a járvány harmadik hullámát.

Üdvözlettel,

Szóllás Péter
főosztályvezető

 

Budapest, 2021. március 6.

Barátné Prof. Dr. Hajdu Ágnes                                                   Gerencsér Judit
az MKE Elnöke                                                                        az MKE főtitkára

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Oros Sándor profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe