Dr. Laki Ildikó

Az MKE Akadémia második előadása: Nemzedékek kérdései – Milyen szerepe van a könyvtáraknak napjainkban?

Az előadás egy napjainkban erősödő, kulturális identitást alakító kérdést jár körbe: a könyvtárak társadalomban betöltött szerepének változását, a könyvtárak létjogosultságát és jövőbeni működési lehetőségeit.Mindenki számára egyértelművé vált, hogy a hagyományos intézményi formában működő könyvtárak elveszítették néhány évtizeddel ezelőtti szerepüket, sőt már egy-egy gyökeres változást indukáltak az olvasói és a kínálói szokásokban is.

 

Megfogalmazódik az a kérdés, vajon szükség van-e, még inkább lesz-e a helyhez kötött intézményekre, képessé válnak-e tartós, illetve komplex, változó igényeket kielégíteni.Ugyanakkor az is kérdés, vajon szükségesnek érzik-e az olvasók a hagyományos könyvtárakat, az általuk közvetített értékeket, valamint az is, vajon az olvasáshoz feltétlenül szükségesek-e ezen intézményi szereplők.

E kérdések között mindvégig hangsúlyossá válik az is, nemzedéki kérdés e mindez vagy egy új korszak kezdete, ahol átalakultak a szerepek és a szereplők.

 

Az előadás 2021. február 26-án 10 órakor tekinthető meg az MKE Youtube csatornája: https://youtube.com/channel/UCJ81GBo0wptHVgpHz2BFbTQ )

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe