Stephen Wyber

Ismerjék meg a „Kompetenciák és trendek” konferencia előadóit!

(Budapest, 2020. november 18 ‒ december 9., szervező: MKE, helyszín: az MKE Youtube csatornája: https://youtube.com/channel/UCJ81GBo0wptHVgpHz2BFbTQ )

Stephen Wyber az IFLA stratégiai és érdekérvényesítési kérdéseinek felelőse. Felügyeli a világszerte folyó munkát, melynek célja a döntéshozók tájékoztatása a könyvtárak munkájáról támogatásuk elnyerése érdekében, és gondoskodik arról, hogy az IFLA-tagok megkapják a szükséges támogatást ahhoz, hogy ugyanezt országukban elvégezzék. Teamjével a következő kérdésekkel foglalkozik: fenntartható fejlődés, szerzői jog, emberi jogok, örökségvédelem, digitális befogadás stb. Mielőtt az IFLA munkatársa lett 2016-ban, a párizsi brit nagykövetségen dolgozott.

Előadásában az említett munkaterületek közül néhányat vizsgál: milyen szerepet vállalhatnak a könyvtárak az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak megvalósításában a digitális korban, és ehhez milyen készségekre van szükség. Azt állítja, hogy ezekkel szélesebb szövetségek építhetők a könyvtárak támogatására a kormányzat és a civil társadalom által, így biztosítva intézményeink jövőjét.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Oros Sándor profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe