A 2020. évi MKE Ellenőrző Bizottság elnöke választás előkészítése

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2019. május 8-án választotta meg elnökét, főtitkárát, elnökségét, az Ellenőrző Bizottság elnökét és tagjait. Az Országos Széchényi Könyvtár vezetésében történt változások miatt 2020 tavaszán a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnökségében és Ellenőrző Bizottságában összeférhetetlenség állt fel, mivel az MKE Alapszabály 9 § (3) szerint Az elnökség tagjai nem állhatnak egymással […] munkahelyi fölé-és alárendeltségi viszonyban. Ugyanez igaz az Ellenőrző Bizottságra 14 § (2) Tagjai […] sem munkahelyi fölé-és alárendeltségi viszonyban nem állhatnak egymással, az elnökség tagjaival, valamint az általuk ellenőrzött szervezetek, más testületek szervezeti és gazdasági kérdésekért felelős tagjaival, továbbá a titkárság munkatársaival.

Az alapszabályszerű működés érdekében ‒ 2020. szeptember 1-i hatállyal ‒ lemondott a Magyar Könyvtárosok Egyesületében viselt tisztségeiről dr. Amberg Eszter, Fehér Miklós, dr. Hangodi Ágnes és Rózsa Dávid. Az alapszabályunk értelmében a lemondott elnökségi tagok helyére az elnökségi póttagok – Haszonné Kiss Katalin és Venyigéné Makrányi Margit – , míg az Ellenőrző Bizottsági tag helyére az Ellenőrző Bizottság póttagja – Magdics Erika – lép. Rendkívüli választást dr. Amberg Eszter, Ellenőrző Bizottsági elnök helyére kell kiírnunk.

Az MKE elnöksége a 2020. szeptember 9-i ülésén úgy döntött, hogy a 2020. novemberi küldöttgyűlésen kerüljön sor az az Ellenőrző Bizottság új elnöke megválasztására. A választási eljárást hasonló bizottság folytatja le, mint amely a 2019-es MKE választást is lebonyolította.

A választási bizottság tagjainak névsorát, elérhetőségét, valamint a jelölési folyamatot a Felhívás a tagoknak – csatolt dokumentumban olvasható.

Bármilyen bizonytalanság esetén keressék meg kérdéseikkel a választási bizottság vezetőjét:

Horváth Tamást

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe