Tájékoztatás a 2020. évi „Az év fiatal könyvtárosa-díj” pályázat eredményéről

Tisztelt Kollégák!

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és az Informatikai és Könyvtári Szövetség által 2000-ben alapított „Az év fiatal könyvtárosa” díjra idén több nagyon színvonalas és értékes pályázat érkezett.

 

A bíráló kuratórium elvégezte a beérkezett pályázatok értékelését.

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a kuratórium javaslata alapján 2020-ban „Az év fiatal könyvtárosa – 2020” megtisztelő címet: Jakab Zsolt – „Fiatalok a könyvtárban avagy hogyan szólítsuk meg őket” című pályamunkájával nyerte el. Pályázata egy társadalmi csoport, a fiatalok általa felismert igényeinek kielégítésére szolgáló korszerű, online közösségi szolgáltatás létrehozása és működtetése bemutatásának kiváló példája innovatív módon. Jakab Zsolt a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár könyvtárosa.

 

„A Nemzeti Színház XIX. századi szövegkönyvei az Országos Széchényi Könyvtárban” című pályamunka is nagyon gazdag tartalomról tett tanúbizonyságot. A pályázati anyag az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött,  speciális dokumentumtípus, a Nemzeti Színház  szövegkönyvei feldolgozásának,  visszakereshetővé tételének munkafolyamatát személyes feladatként bemutató dolgozat, képmellékletekkel. A kuratórium döntése alapján Bessenyei Ágnes, az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tár könyvtárosa, pályázatával elnyerte a Kovács Máté Alapítvány által felajánlott Év fiatal Könyvtárosa Díj Különdíját.

 

Nagyon sok szeretettel gratulálunk az elnyert kitüntetésekhez és az elért eredményekhez!

 

A díjak ünnepélyes átadására a járványhelyzet figyelembe vételével később meghatározott időpontban kerül sor, amelyről tájékoztatást fogunk majd adni.

 

Budapest, 2020. július 14.

 

Köszönettel és tisztelettel:

 

Barátné dr. Hajdu Ágnes

az MKE elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Oros Sándor profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe