ZÖLD KÖNYVTÁR DÍJ – 2019. évi magyarországi díjazottja

               

A világ ismét a magyar könyvtárakra figyel! Az IFLA – a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége – ENSULIB, a Környezetvédelmi, Fenntarthatósági és Könyvtárak Speciális Érdeklődésű Csoportja 2019-ben negyedik alkalommal hirdette meg a Zöld Könyvtár Díj pályázatát.

 

A felhívásra 34 pályázat érkezett be a világ különböző pontjairól. A 2019. év nyertes könyvtára a kolumbiai Cali városának könyvtára lett. Az értékelésben 5 kiemelt díjazott könyvtárat emeltek ki és közülük az első a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, amely ismét jelentős elismerést jelent hazánk számára, nyugodtan mondhatjuk, hogy világszenzáció, hogy két egymást követő évben is sikerült a magyar könyvtáraknak ilyen kiemelkedő eredményt elérni. https://www.ifla.org/node/92217?og=479

2018-ban a Tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár a nyertest követő öt kiemelt között végzett. Ez akkor is és 2019-ben is jelentős elismerést jelent.

 

A zsűri értékelése a kiskunfélegyházi könyvtár ZÖLD KÖNYVTÁR MŰEMLÉKI KÖRNYEZETBEN című pályázatról:

„Ez a kezdeményezés sok különböző területet ölel át és a könyvtár jelentős munkát végez a közösségükhöz és az erőforrásaikhoz mérten. A könyvtár számos projektet rendezett építészeti kezdeményezésektől a könyvtárosok foglalkoztatásáig, miközben több tevékenységet valósított meg a helyi érdekelt szervezetekkel is…”

A pályázat elkészítését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete is segítette.  Szívből gratulálunk a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár elkötelezett munkatársainak nagyszerű munkájához!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Oros Sándor profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe