AZ MKE KÖZHASZNÚSÁGI ÉS TISZTÚJÍTÓ KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSE – 2019. május 8.

2019. május 8-án Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete tisztújító küldöttközgyűlést tartott.

A küldöttközgyűlés határozatképes volt, így a meghirdetett napirend szerint elvégezhette munkáját. A köszöntők után a küldöttközgyűlés második napirendi pontjaként Baratiné Sipos Lilla, a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levél, Múzeum könyvtárosa, infografika témakörében tartott szakmai előadást. Ezt követően Barátné dr. Hajdu Ágnes elnök asszony szóbeli kiegészítést tett az előzetesen kiküldött 2018. évi közhasznúsági jelentéshez, illetve ismertette az MKE 2018-as évben végzett szakmai munkáját. Ezt követően Dr. Amberg Eszter, az Ellenőrző Bizottság elnöke ismertette jelentését a 2018-as évről.

A közhasznúsági jelentés vitáját határozathozatal követte. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete küldöttközgyűlése a küldöttközgyűlésen előterjesztett, az Ellenőrző Bizottság által elfogadásra javasolt, részleteiben megtárgyalt közhasznúsági jelentést a 2018. évről egyhangúlag elfogadta.

Ezt követően került sor Barátné dr. Hajdu Ágnes elnök asszony, Gerencsér Judit főtitkár asszony és Szóllás Péter tanácselnök úr beszámolójára az eltelt négyéves ciklusról (2015-2019). A beszámolók után az MKE elnöksége testületileg lemondott.

 

A ciklus beszámolók után került sor a tisztújításra:

a küldöttközgyűlés az MKE elnökévé Barátné dr. Hajdu Ágnest, főtitkárává Gerencsér Juditot, az Ellenőrző Bizottság elnökévé Dr. Amberg Esztert választotta a 2019-2023-as ciklusra.

 

Elnökség tagjai a 2019-2023-as ciklusra:

Szóllás Péter

 Kiss Gábor

 Eszenyiné dr. Borbély Mária

 Dr. Redl Károly

 Fehér Miklós

 Oros Sándor

 Rózsa Dávid

 

Az elnökség póttagja lett:

Venyigényé Makrányi Margit

Haszonné Kiss Katalin

 

Az MKE Ellenőrző Bizottság tagja lett a 2019-2023-as ciklusra:

Dr. Hangodi Ágnes

Pogány György

Nuridsány Judit

Fülöp Attiláné

 

Az MKE Ellenőrző Bizottság póttagja a 2019-2023-as ciklusra:

Magdics Erika

 

A küldöttközgyűlés részletes beszámolója a közgyűlésről készült hivatalos jegyzőkönyvben lesz hozzáférhető, amelyet hamarosan elérhetővé teszünk az MKE honlapján is.

Üdvözlettel:
Gerencsér Judit
az MKE főtitkára

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe