Zákányszék és Paraginé Tóth Edina a World Press Freedom Day 2018 egyik példája az IFLA blogjában

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete számos fórumon igyekszik bekapcsolni a nemzetközi könyvtári életbe a magyar könyvtárak gyakorlatait, népszerűsíteni a könyvtárosok munkáját. Ilyen lehetőség volt a 2017. novemberében tartott Könyvtárosok az ENSZ 2030 Agenda és a fenntartható fejlődés megvalósításáért. Szeminárium az érdekérvényesítésről, a 2018. márciusában megrendezett 3. kompetencia konferencia, Újra a könyvtárosok szakmai kompetenciáiról: kihívások és megoldások, vagy a 2018. áprilisában tartott Let’s work together on library advocacy! Regional workshop for librarians from the Czech Republic, Poland, Romania, Slovakia, the Ukraine and Hungary nemzetközi workshop. A rendezvényekhez kapcsolódóan kiadtuk a Könyvtárosok az ENSZ 2030 Agenda és a fenntartható fejlődés megvalósításáért c. magyar és angol nyelvű kiadványunkat nyomtatott és elektronikus formában.

Természetesen akkor is számos magyar példát küldtünk, amikor Stephen Wyber, az IFLA HQ Policy and Advocacy menedzsere példákat kért a könyvtárak és a helyi újságok együttműködésére. A számos példából a zákányszéki gyakorlatot kiválasztva írta meg a Sustaining and Celebrating a Free Press throughLibraries: World Press Freedom Day 2018 című cikkét az IFLA Library Policy and Advocacy blogjában. Így került követendő példaként Zákányszék és Paraginé Tóth Edina az IFLA honlapjára, megemlítve, hogy ez a gyakorlat, amikor a könyvtárak és a helyi sajtó együttműködik közel sem számít unikálisnak Magyarországon. Gratulálunk Edinának és a zákányszéki közösségnek!

Barátné dr. Hajdu Ágnes
az MKE elnöke

Munkában: Paraginé Tóth Edina, Tanács Klára, Börcsök Zoltán, Matuszka Antal polgármester és Petákné Fazekas Aranka. Fotó: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/2500_perc_zakanyszekrol/2258411/

Munkában: Paraginé Tóth Edina, Tanács Klára, Börcsök Zoltán, Matuszka Antal polgármester és Petákné Fazekas Aranka. Fotó: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/2500_perc_zakanyszekrol/2258411/

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Oros Sándor profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe