Együtt a könyvtárak érdekérvényesítéséért! Regionális szeminárium cseh, lengyel, román, szlovák, ukrán és magyar könyvtárosok részvételével

2018. április 17-én és 18-án kerül sor erre a rendezvényre, amely az IFLA támogatásával valósul meg. A szervezésben az MKE partnere a Lengyel Könyvtárosok Egyesülete (SBP – Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich).

A rendezvénnyel azt demonstráljuk, hogy a könyvtárak magukénak vallják az ENSZ 2030-ig tartó, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programjának céljait (Agenda 2030, Sustainable Development Goals, SDGs, http://ensz.kormany.hu/a-2030-fenntarthato-fejlodesi-keretrendszer-agenda-2030), és a kormányzatok partnereiként elkötelezetten részt vállalnak azok megvalósításában helyi, regionális és globális szinten egyaránt.

A rendezvény meghívott előadói: Kőrösi Csaba igazgató, Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatósága és Vizi László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciai Főosztályának vezetője. A szeminárium keretében a könyvtárosegyesületek képviselői kicserélik tapasztalataikat és megosztják egymással jó gyakorlataikat. Erre az alkalomra elkészítettük a Könyvtárosok az ENSZ 20230 Agenda és fenntartható fejlődés megvalósításáért című MKE-kiadvány angol változatát.

Barátné dr. Hajdu Ágnes az MKE elnöke

SDG_sztorik_ENG_korr jav2-page-001

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe