Könyvtárosok a forradalomban – felhívás MKE tagok részére

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete minden évben megemlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról, az Országos Széchényi Könyvtárban, a tragikus sorsú Füzéki István emléktáblájánál – ekkor kerül átadásra a Füzéki István-emlékérem is.

Most, a forradalom 60. évfordulójához kapcsolódva Egyesületünk elnöksége felhívással fordul a tagságunkhoz. Kérjük, hogy kutassák fel azokat a könyvtárosokat, akik cselekvő résztvevői voltak a forradalmi eseményeknek, és készítsenek róluk rövid (legfeljebb két oldalas) életrajzot, különös tekintettel a forradalom idején kifejtett tevékenységükre, illetve annak következményeire, valamint könyvtárosi pályafutásukra. Az életrajzokból az egyesületi honlapon szeretnénk, Könyvtárosok a forradalomban címmel egy sorozatot létrehozni – kérjük, hogy képpel együtt juttassák el Kiss Gábor alelnöknek (kissg@alpha.dfmk.hu) az ismertetőket, aki gondoskodik a honlapra kerülésről.

A beküldési határidő: folyamatos.

2016. október 23.

Barátné dr. Hajdu Ágnes

az MKE Elnöke

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Oros Sándor profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe