Együttműködési megállapodás – KSH – MKE – IKSZ

Tisztelt Kollégák!

A Központi Statisztikai Hivatal együttműködési megállapodást kötött a Magyar Könyvtárosok Egyesületével és az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel. Az együttműködés célja a mikrocenzus időszakában a lakosság tájékozottságának növelése, valamint az internetes válaszadás népszerűsítése, elősegítése.

A Mikrocenzus 2016, vagyis a népesség-összeírás gördülékeny és biztonságos lebonyolítása érdekében a Központi Statisztikai Hivatal 2016. szeptember 21-én együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Könyvtárosok Egyesületével és az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel. A megállapodások értelmében mindkét szervezet vállalja, hogy tagi hálózata segítségével felhívja a lakosság figyelmét az összeírás fontosságára és az internetes kérdőívkitöltés lehetőségére, valamint a könyvtári infrastruktúra használatának lehetővé tételével segíti a mikrocenzus kérdőíveinek online kitöltését az önkitöltés 2016. október 1. és október 9. közötti szakaszában.

Az együttműködés keretében a mikrocenzus gördülékeny és biztonságos lebonyolítása érdekében az MKE vállalja, hogy

 • segíti a tagjai és a KSH szervezeti egységei közti személyes kapcsolatfelvétel megteremtését,
 • a rendelkezésére álló eszközökkel információt nyújt a lakosság számára a mikrocenzussal kapcsolatban, különös tekintettel az internetes válaszadás lehetőségéről,
 • a tagságába tartozó könyvtárak körében megszervezi a könyvtáraknál rendelkezésre álló informatikai infrastruktúra internetes adatszolgáltatásra történő felhasználását, illetve saját maga és tagjai útján felhívja a lakosság figyelmét a könyvtári infrastruktúra felhasználásának lehetőségére.

A szervezeti elnökök részére részletes tájékoztató levél kerül megküldésre az együttműködési megállapodásra vonatkozóan a hét folyamán.

A megállapodást Dr. Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese, Barátné dr. Hajdu Ágnes, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke, valamint Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke látta el szignójával.

mke_ksh_03mke_ksh_02

Budapest, 2016. szeptember 26.

Gerencsér Judit

az MKE főtitkára

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe