MKE tudományos konferencia: A könyvtáros kompetenciák változása, megjelenése az uniós továbbképzési gyakorlatban címmel – 2016. március 3.

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete tudományos konferenciát szervez: A könyvtáros kompetenciák változása, megjelenése az uniós továbbképzési gyakorlatban címmel. A konferencia ideje 2016. március 3. Helye: Országos Széchényi Könyvtár.

A tanácskozás előadói az Európai Unió országaiból és az európai székhelyű nemzetközi könyvtáros szervezetekből meghívott kollégák lesznek.

A szakmai konferencia kiemelt meghívott előadói és vendégei között üdvözölhetjük például a következő szakembereket:

Anna Maria Tammaro – a Pármai Egyetem professzora, az IFLA Library Theory and Research Section elnöke

foto00013

Simon Edwards – a CILIP Szakmai Szolgáltatások igazgatója (Director of Professional Services, The Chartered Institute of Library and Information Professionals (CILIP), London, UK)

GxqlwK85

A változó társadalmi, gazdasági, technológiai környezet, az információs társadalom és a globalizmus új elvárásokat támaszt a könyvtárosokkal, információszolgáltató szakemberekkel szemben. Az új elvárásokra paradigmaváltással kell válaszolnunk: a hagyományos szakmai tudásunkat további ismeretekkel, képességekkel, kompetenciákkal kell kiegészítenünk ahhoz, hogy a kihívásoknak meg tudjunk felelni. Az információs és kommunikációs technológiákra kulcsszerep hárul; mobilalkalmazások, web-portál, e-gazdaság és e-társadalom, e-szolgáltatások, stb. formálják környezetünket, de az Open Access, a repozitóriumok terjedése, az átalakuló tudományos publikálási gyakorlat mind újfajta kompetenciák meglétét követelik.

A konferencia fő célkitűzése, hogy a formális képzések, a felsőoktatás, a továbbképzések, valamint a munkaerőpiaci igények harmonizációja tovább javuljon. A konferencia előadásai magyar és angol nyelven hangzanak el szinkron tolmácsolás biztosításával.

A konferencia hivatalos programja az alábbi linken érhető el.

Várjuk Önöket sok szeretettel rendezvényünkön.

Barátné dr. Hajdu Ágnes

az MKE elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe