150 éves a Debreceni Zenede

Az Országos Könyvtárügyi Konferenciára készülvén kaptam debreceni tagtársunktól egy rövid hírt (beszámolót), amiről úgy vélem, hogy nyilvánosságra is kerülhet. Ezúton köszönöm meg P. Stébel Ildikónak áldozatos szakmai és egyesületi munkáját, melyet a jubiláló Debreceni Zenede Kodály Könyvtárában, mint korlátozottan nyilvános, középiskolai funkciókat betöltő zenei szakkönyvtárban végez. Aki teheti, látogasson el, ha csak virtuálisan is, Hozzájuk:  http://www.debrecenizenede.hu/konyvtar

“Mi komolyzenében “utazunk” és bár iskolai könyvtár kategória alatt vagyunk regisztrálva, de mondhatjuk, hogy zenei szakkönyvtárként működünk! Nem túlzok-  értékrend  mutatóként is!
Nagyon nem jó, hogy ebben a szerepben sokszor úgy kell, érezzem, hogy mostoha gyereknek számítunk, hiszen innen is – onnan is kilógunk a sorból, miközben éppen a specialitásunknál fogva mindennemű legkorszerűbb könyvtártudományi és technológiai  fejlesztéseket azonnal alkalmazunk és igényelünk! Megnyertem most éppen egy TIOP és egy TÁMOP pályázatot, NKA stb. pályázatokat is.
Legfrissebb fejlesztésünkkel az RFID rendszert vezetjük be, melyet a Corvinával kompatibilizálunk. Emellett tanítom a zenei informatikát, információt stb. interaktív táblán, és nagyon korszerű dolgokat alkalmazva.
A tartalmi része is nagyon rangos az állományunknak, a gyűjteményünknek.
Ennyi talán csak  itt, most, kutyafuttában…

Jó tanácskozást, amin sajnos nem tudok részt venni,  de megnézni sem a közvetítést, éppen ezen a napon  (napokban) zajlik a több napos nagy ünnepség. Ugyanis 150 éves a Debreceni Zenede (vele az elsők között felkarolt magyar nyelvű zeneoktatás, a magyar zene tanítása, az első magyar nyelvű  zeneelméleti tankönyv, és az első zenei célokra tudatosan épített Palota.). De további jubileumunk is van, hiszen Kodály Zoltán egyedülálló módon adta saját avatásával nevét iskolánknak, ennek a megtisztelő eseménynek  55 éves, Kodály születésének pedig 130 jubileumát is ünnepségsorozat (kiállítás) keretében tiszteljük meg.”

P. Stébel Ildikó zenei szakkönyvtáros tájékoztatása alapján Fehér Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe