Tájékoztatás névhasználatról és címről

Tisztelt Tagtársak!

Mint emlékeztek, 2012. május 9-én tartottuk meg tárgyévi első küldöttközgyűlésünket. Ezen fontos napirendként az Alapszabály Civil törvényhez (2011. évi CLXXV. törvény) illeszkedő módosítása – ennek során a ‘szövetség’ kifejezés névelemként történő alkalmazása – is szerepelt. A Küldöttközgyűlés a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Civil Szövetség névforma felvétele mellett döntött.

Az élet azonban sajátos helyzeteket produkál. A Civil törvényt az Országgyűlés a 2012. évi XXXVIII. törvény a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvénnyel módosította, ennek értelmében esetünkben a ’szövetség’ névelem használata nemcsak hogy okafogyottá vált, de helytelen is, hiszen a ’szövetség kifejezés’ a módosított jogszabály alapján új, ránk nem helytálló értelmet nyert.

Tájékoztatom a Tagságot, hogy az MKE elnöksége ezért a június 12-én megtartott ülésén azt a határozatot hozta, hogy a módosított Alapszabály bírói testületre való beadását őszre, az Alapszabályunk módosításának második ütemét követő időre halasztja.

A jelenleg érvényes Alapszabály alapján tehát továbbra is Magyar Könyvtárosok Egyesülete vagyunk, s amennyiben a küldöttközgyűlés úgy dönt, maradunk. Címünk változatlan: 1827 Budapest, Budavári Palota „F” épület.

Fehér Miklós
főtitkár

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe