Az alapszabály módosításához

Tisztelt Tagtársak!

Készülünk a küldöttközgyűlésre (május 9.) és ezen az alapszabály módosításra. A szervezetfejlesztési munkabizottság elkészítette a javaslatát az új alapszabályra. A változtatás okairól, céljáról pedig előterjesztést fogalmazott meg.

Kérem a tagtársakat valamennyi szervezetben, hogy foglalkozzatok az előterjesztéssel. Április 25-ig folyamatosan várja a szervezetfejlesztési munkabizottság a

redl.karoly@ogyk.hu

címen az észrevételeket, a javaslatokat, akár a konkrét javaslatokat, akár csak a véleményeket. Az alapszabály minden mondata fontos, sok helyen van változás, de a legtöbb változtatás valójában formai igazodás a civil törvényben megjelenő követelményekhez, elvárásokhoz,tehát valójában érdemi vitát ezeken nincs értelme nyitni.

Érdemi kérdés viszont a:
– névhasználat kérdése (módosulnia kell a nevünknek! Várjuk a javaslatokat!)
– a szervezeten belüli többes funkciók vállalhatóságának (összeférhetetlenség) kérdése
– a tagság létrejötte, feltételei
– a szervezetek működésének kérdése.

Április 25-én – a beérkezett javaslatok alapján – a munkabizottság elkészíti a végleges alapszabály tervezetét, amit elfogadásra a küldöttközgyűlés elé terjeszt. Ezt az anyagot 10 nappal a küldöttközgyűlés előtt közzétesszük.

Természetesen a küldöttközgyűlésen az előterjesztésnek lesz még vitája, azaz a küldöttközgyűlésen is lehet még módosító javaslattal élni. A helyszínen konkrét, megszövegezett módosítási javaslatokat lehet megtárgyalni, befogadni, vagy elvetni.

Kérem a Tagtársakat, hogy a jogszabály által generált változtatási kényszer kapcsán észrevételekkel, javaslatokkal segítsétek elérni, hogy ne csak a formai követelményeknek megfelelő, hanem működésünket alkalmas módon segítő és orientáló, magunkénak érezhető alapszabály születhessen.

Budapest, 2012. április 13.

Fehér Miklós
főtitkár

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe