Minősített Könyvtárak Magyarországon

Kelet-Magyarország két nagyszerű intézménye nyerte el az idén első alkalommal átadásra kerülő „Minősített Könyvtár” címet.

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Hammerstein Judit helyettes államtitkár 2011. november 3-án adta át a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárnak az elismerést. A cím idén első alkalommal került kiosztásra. A minősítési folyamat a 12/2010. (III. 11.) OKM rendelet alapján zajlott.

A könyvtárak minőségi munkájáért, a minőség alkalmazásáért, a minőség minden könyvtári szegmensben, de köztük is elsősorban a könyvtári személyzet munkájában való megjelenéséért az MKE maga is igen sokat tett képzések, továbbképzések keretében, konzultációk szervezésével, szakmai tapasztalatok megosztásával, pozitív gyakorlatok terjesztésével.

A siker a szakma sikere is, de természetesen elsősorban a két intézményé, az intézmények vezetőié, Dr. Virágos Mártáé és Nagy Lászlóé és valamennyi ott dolgozó Kollégáé, köztük számos MKE tagtársunké, melyhez ezúton szívből gratulálunk!

Fehér Miklós

főtitkár

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Oros Sándor profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe